Αγωνία στην Κύμη για τον κτηνοτρόφο που αγνοείται


Ενας κτηνοτρόφος αγνοείται τις τελευταίες ώρες στην Κύμη μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έχει πλήξει την περιοχή. Όπως αναφέρει το evianews, σύμφωνα με την αστυνομία, η μπαταρία του κινητού του έχει εξαντληθεί με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί του.

Νωρίτερα, αίσιο τέλος είχε θρίλερ για 55χρονο άντρα που εργάζεται ως φύλακας στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Εδώ και τρία εικοσιτετράωρα είχε αποκλειστεί στο εργοστάσιο. Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να τον προσεγγίσουν λόγω πεσμένων πεύκων σε όλη τη διαδρομή!

Σε διαρκή επικοινωνία μαζί του ήταν ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου που βρήκε λύση για τον άτυχο φύλακα, καθώς δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Αποκλεισμένα παραμένουν αρκετά χωριά

Περισσότερα από 20 μηχανήματα επιχειρούν από χθες το πρωί στην ευρύτερη περιφέρεια της Κύμης Ευβοίας, που παραμένουν αποκλεισμένα αρκετά χωριά από την πυκνή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών. Όπως σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακορείο 104,9 fm», ο αντιπεριφερειάρχης της Ενότητας Ευβοίας, Γιώργος Κωστόπουλος, εκτός από 20 μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε λειτουργία δύο ακόμη του Στρατού, ενώ άλλα τρία ερπυστριοφόρα είναι καθ΄οδόν.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο λιμάνι, δηλαδή μέχρι το λιμάνι της Κύμης, την παραλία της Κύμης ο δρόμος είναι ανοιχτός» σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διάνοιξη προς την Κύμη, είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι με έντονες κλίσεις και πολλή χιονόπτωση, η χιονόπτωση μία ξεκινάει μία σταματάει, η Πυροσβεστική είναι μαζί μας, πάρα πολλά μηχανήματα δουλεύουν σε όλα τα χωριά, όμως το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο. Έχουμε αρκετά χωριά που ακόμη δεν τα έχουμε απεγκλωβίσει».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, στην παραλία της Κύμης το χιόνι είναι στους 80 πόντους. «Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πιθανόν πριν 30- 40 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι σημειώνονται κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αλλά συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επιτόπου και αποκαθιστούν τα προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχει τηλεφωνική επαφή και κατοίκων των αποκλεισμένων χωριών για την περίπτωση που χρειάζεται μεταφορά ασθενών.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!