Αρχαία Ολυμπία: Δύο τραυματίες από ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος


Το δύσβατο της περιοχής που ξέσπασε πυρκαγιά στο χωριό Πόθος Αρχ. Ολυμπίας λίγο έλλειψε να κοστίσει ακριβά για έναν πυροσβέστη και έναν κάτοικο της περιοχής το πρωί της Μ. Παρασκευής.

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις εννέα το πρωί, όταν ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος επιχείρησε να φέρει κοντά στην εστία της πυρκαγιάς το όχημα σε επικλινές έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρθηκε να τον καθοδηγήσει κάτοικος του χωριού. Σε κάποιο σημείο το έδαφος υποχώρησε και το πυροσβεστικό ανετράπη σε βάθος είκοσι μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πυροσβέστης και ο πολίτης. Την ίδια στιγμή ξέσπασε πυρκαγιά στο πίσω μέρος του οχήματος, που κατασβήστηκε πριν επεκταθεί από τους συναδέλφους του οδηγού. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου όπου παραμένουν για νοσηλεία με τον πυροσβέστη να έχει χτυπήσει στο χέρι και την ωμοπλάτη, όπου πιθανότατα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το πυροσβεστικό όχημα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και έως αργά το μεσημέρι οι πυροσβέστες επιχειρούσαν την απομάκρυνσή του από το σημείο.

Αρχικά για την πυρκαγιά επικράτησε σύγχυση. Στην ίδια περιοχή είχαν μεταβεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το προηγούνενο βράδυ για  πυρκαγιά. Το πρωί ενημερώθηκε εκ νέου η Πυροσβεστική για πυρκαγιά και πάλι στο χωριό Πόθος, όμως τελικά το σημείο ήταν κοντινό με το περιστατικό της Μ. Πέμπτης. Για την ιστορία η φωτιά κατέκαψε έκταση μικρότερη του μισού στρέμματος με καλάμια, όμως απαιτείτο κινητοποίηση για επέμβαση λόγω του δύσβατου της περιοχής και υπο τον φόβο να επεκταθεί και σε άλλα σημεία.

Ilialive

Σχολιάστε το άρθρο:

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!