Αστακός η Αθήνα για τον Ομπάμα. Ελεύθεροι σκοπευτές, πράκτορες και μίνι… νοσοκομείο


Δύσκολη εβδομάδα ξεκινά για τους Αθηναίους, καθώς η διήμερη παραμονή του Ομπάμα και οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου βγάζουν στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικούς, και διαδηλωτές.

Απόψε αναμένεται η οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, βέβαιο όμως είναι ότι η Αθήνα θα μετατραπεί σε φρούριο.

΄Ηδη αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος έφτασε στην Ελλάδα μεταφέροντας στα σπλάχνα του ακόμα και ελικόπτερο που θα επιβλέπει από αέρος τις κινήσεις του Ομπάμα.

500 πράκτορες των Ηνωμένων πολιτειών έχουν ήδη πάρει θέσεις.

5000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.

100 ελεύθεροι σκοπευτές θα παραμένουν άγρυπνοι φρουροί σε ταράτσες κτιρίων.

Στην υπηρεσία φύλαξης του Ομπάμα πέφτει και το λιμενικό σώμα με σκάφη αλλά και βατραχανθρώπους που έχουν μετατρέψει σε φρούριο τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου αναμένεται να διανυκτερεύσει ο Αμερικανος πρόεδρος.

Οι λιμουζίνες του προέδρου Ομπάμα θα φτάσουν με ειδική πτήση, όπως και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τζάμερ ο οποίος θα μπλοκάρει κάθε συχνότητα επικοινωνίας εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες να ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός μέσω τηλεφωνικής κλήσης.

Στην υπηρεσία του προέδρου και ένα μικρό νοσοκομείο που θα στηθεί στο ξενοδοχείο που θα μείνει ο Ομπάμα.

΄Ηδη Έφτασαν από τις ΗΠΑ 150 γιατροί και νοσηλευτές που θα επανδρώσουν την μονάδα η οποία είναι εξοπλισμένη με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα αλλά και 15 φιάλες αίματος ίδιες με την ομάδα του Μπαρακ Ομπάμα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!