Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο λυκείου


Εισαγωγή στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο λυκείου, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις, εντός της επόμενης τριετίας, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από την Βουλή, χαρακτηρίζοντας το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων «απαράδεκτο».

Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε, για πρώτη φορά, ότι το πρόγραμμα της θεματικής εβδομάδας στα γυμνάσια θα είναι υποχρεωτικό και ότι κανένας γονέας δε θα μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του από αυτό.

Μάλιστα υπεραμυνόμενος του προγράμματος, τόνισε ότι τα θέματα που θα συζητηθούν, «είναι καθεστώς σε όλον τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι η θεματική εβδομάδα περιλαμβάνει θέματα διατροφής, εθισμών και σχέσεων ανάμεσα στα φύλα.

Κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα για κατάργηση της “Αντιγόνης” από τα σχολεία.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός σχολίασε και τις «ψευδείς φήμες που διακινούν όσοι φοβούνται την επαναφορά της μαγείας των αρχαίων κειμένων από την Αριστερά».

Ο υπουργός διέψευσε τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο και ήθελαν το Υπουργείο Παιδείας να προωθεί την κατάργηση της διδασκαλίας του επιταφίου της Αντιγόνης από τα σχολεία, κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένη και απαράδεκτη” υπόθεση, την οποία μάλιστα απέδωσε σε “παλιομοδίτικα μυαλά”, που κατά τον ίδιο φοβούνται την απόφαση της Αριστεράς να επαναφέρει τη μαγεία των αρχαίων κειμένων στα σχολεία.

Προκληθείς από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη, να παράσχει εξηγήσεις για τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας με τους φιλόλογους να καταγγέλλουν ότι “αυτά δεν τα έκανε ούτε η Δικτατορία”, ο Υπουργός Παιδείας, μίλησε για “απόλυτα ψέματα” και σημείωσε: “η Αριστερά προσπαθεί να εκσυγχρονίσει και να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη ‘μαγεία’ των αρχαίων κείμενων. Αυτά τα άτομα που κάνουν τις φασαρίες, την κατασκευασμένη κι απαράδεκτη υπόθεση, που με τη σχολαστικότητά τους και τον παλιομοδίτικο τρόπο προσέγγισης, έχουν απωθήσει χιλιάδες νέων από τα αρχαία. Τα ψεύδη και οι κατασκευασμένες ειδήσεις να σταματήσουν και να δούμε επί της ουσίας πώς τα παιδιά μας θα προσεγγίσουν το βάθος και τη μαγεία της αρχαίας γραμματείας”.

Ο ίδιος, δε, ακούγοντας τον κο Σαρίδη να διαμαρτύρεται εκ νέου ότι οι διαρροές είναι αμέτρητες, τον κάλεσε με αυστηρό ύφος να ελέγχει τις ειδήσεις που ακούγονται, καθώς όπως είπε “δεν είστε τυχαίος πολίτης. Είστε βουλευτής. Αυτό που ακούγεται να το ελέγχετε”.

 

 

skai

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!