Δήμαρχος Γαλατσίου: Ζητάμε να κλείσουν όλα τα σχολεία. Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών


Αυτό που ζητάμε είναι να κλείσουν όλα τα σχολεία για να υπάρξει ηρεμία στη σχολική κοινότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

“Εδώ και 14 ημέρες έχουμε κλείσει τα ΚΑΠΗ, ενώ πανελλαδικά έκλεισαν χθες. Έχουμε κλείσει τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους. Κλείσαμε χθες τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στείλαμε οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο σπίτι τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από ‘κει. Πρόκειται για προληπτικά μέτρα, η πρόληψη είναι το σημαντικότερο πράγμα” τόνισε.

“Τα μέτρα τα πήραμε γιατί η υγεία των συμπολιτών μας είναι το σημαντικότερο πράγμα για εμάς. Ήταν προληπτικά μέτρα. Εμπιστευόμαστε λοιμωξιολόγους και συνεργαζόμαστε με ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες” υπογράμμισε.

Για τις απουσίες των μαθητών που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές με SARS- CoV-2, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, έχει ήδη σταλεί σχετική εγκύκλιος για ρύθμιση των απουσιών, με βάση της οποίας οι απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται. Οι μαθητές, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, θα πρέπει μόνο να προσκομίσουν άμεσα στην εκάστοτε σχολική μονάδα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η σχολική χρονιά, η κ. Ζαχαράκη απάντησε στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», πως με τα παρόντα στοιχεία και με τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όπως είπε, καλύπτεται και με την αξιοποίηση των μέτρων που ήδη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπως η αξιοποίηση περιπάτων, κάποιων ημερών που θα μπορούσε να γίνει γιορτή, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέρες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και μπορεί να γίνει και από το σύλλογο διδασκόντων μία αναδιατύπωση του προγράμματος.

Για το θέμα των παρελάσεων, η υφυπουργός Παιδείας είπε πως ακόμα δεν υπάρχει απόφαση, όπως επίσης και για τις γιορτές, καθώς εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία αλλάζουν και σε όλο τον κόσμο υπάρχει μία κλιμάκωση μέτρων ανάλογα και με τα κρούσματα και ανάλογα με την επιδείνωση ή όχι του ιού.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!