Δεύτερη μέρα κακοκαιρίας. Νέα χιονοθύελλα στην Αττική


Χιονοθύελλα ξέσπασε στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την πρωτεύουσα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα με σφοδρότητα.

Είχε προηγηθεί μια παύση λίγων ωρών, καθώς το βράδυ επικράτησε ξαστεριά και έλιωσε το πρώτο χιόνι που έπεσε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσει ως και το Σάββατο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται την Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.

Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Ηδη χιονίζει απο το πρωί στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αθήνας.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας -κυρίως στην Πεντέλη. Στην Πάρνηθα ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις ταβέρνες και πάνω.

Έως τώρα, οι υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και είναι χαρακτηριστικό ότι στα «επικίνδυνα» σημεία όπως στην Πεντέλη έχουν διανεμηθεί επαρκείς ποσότητες αλατιού, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Για το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί επιχειρησιακό πλάνο και έχει διατεθεί αστυνομικό και πυροσβεστικό προσωπικό καθώς επίσης μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης, σε περιοχές της Αττικής

Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας και Φυλής, καθώς και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Συγκεκριμένα:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες μπορούν να κινηθούν τα οχήματα στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου -Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας»

Ανοικτός ο σταθμός του Μετρό στην Ομόνοια για την προστασία των αστέγων

Καιρός: Δείτε που θα χιονίσει σήμερα

Ο χιονιάς που έπληξε χθες τη χώρα και έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές και στην Αττική άφησε πίσω του έναν νεκρό.

Πρόκειται για έναν 76χρονο ο οποίος καταπλακώθηκε από πόρτα που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, στην περιοχή της Ροδόπης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κεντρική πόρτα της επιχείρησης αποκόπηκε από τη δύναμη του αέρα καταπλακώνοντας τον 76χρονο άνδρα. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άνδρα στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά.

Μπλακ άουτ από την κακοκαιρία σε Άνδρο, Τήνο και Κρήτη

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια

Σε ισχύ είναι και για σήμερα το πρωί το απαγορευτικό απόπλου σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, λόγω των βορειανατολικών ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για βορειοανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες,Κρήτη και Δωδεκάνησα. Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά. Επίσης κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες,Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Στη γραμμή Καβάλα-Πρίνου τα δρομολόγια γίνονται με ειδικό δελτίο και μόνο κατ’έγκριση του πλοιάρχου. Πάντως, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!