Δολοφονία ιερέα στο Γέρακα. Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία. Άνοιξε στο δολοφόνο του


Άγρια δολοφονία 47χρονου ιερέα στο Γέρακα νωρίς το πρωί της Τρίτης (14.02.2017. Θύμα ο  ιερέας Ιερόθεος Ιωάννης Καμίτσης, που λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης.Ο ιερέας βρέθηκε νεκρός  μέσα στο σπίτι του στην οδό Ναυπλίου 5 στον Γέρακα.

Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης άνοιξε μόνος του στο δολοφόνο του, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης της πόρτας του διαμερίσματος. Τα  μοναδικό ίχνη παραβίασης που βρέθηκαν ήταν σε ένα σκρίνιο από το οποίο εκλάπησαν κοσμήματα και ιερατικά σκεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο 47χρονος Αρχιμανδρίτης πριν το θάνατό του ξυλοκοπήθηκε άγρια (είχε σπασμένα πλευρά), ενώ ο δράστης προσπάθησε αρχικά να τον στραγγαλίσει και καθώς φαίνεται βρήκε αντίσταση του προκάλεσε ασφυξία με το μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο και φέρει ίχνη αίματος.

Λίγο μετά τις 12μιση τη νύχτα, ένας αγαπημένος του φίλος, που τον έψαχνε στο τηλέφωνο όλη μέρα και δεν τον έβρισκε, αποφάσισε να τον επισκεφτεί για να δει τι γίνεται.

Η πόρτα ήταν κλειστή. Καθώς είχε κλειδί του σπιτιού, άνοιξε και βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα

Ο ιερέας βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του . Το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μια πετσέτα και δίπλα στο άψυχο κορμί του υπήρχε ένα μαξιλάρι γεμάτο αίματα. Ο θάνατος του 47χρονου ιερέα ήταν ασφυκτικός και εικάζεται ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν το μαξιλάρι για να τον σκοτώσουν.

Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, παρά μόνο ένα σπασμένο έπιπλο.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό ένας τον βρήκε άλλος ιερέας φίλος του. Του τηλεφωνούσε από το απόγευμα της Δευτέρας και δεν του απαντούσε και ανησύχησε. Έτσι πήγε στο διαμέρισμα του ιερωμένου και άνοιξε με τα κλειδιά που είχε. Το θέαμα που αντίκρυσε ήταν αποτροπιαστικό.

Το μαξιλάρι είχε αίματα γιατί οι αδίστακτοι δράστες είχαν βάλει ένα σκοινί στο στόμα του θύματός τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο άτυχος ιερέας πιθανότατα άνοιξε στους δολοφόνους του. Κι αυτό, γιατί ο ιερέας που λειτουργούσε σε ναό της Πεντέλης, ήταν γνωστός για την φιλευσπλαχνία του και όσοι τον γνώριζαν ήξεραν ότι το σπίτι του είναι ανοικτό για όλους. Άλλωστε, η πόρτα του σπιτιού δεν έφερε ίχνη παραβίασης.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε ο Θοδωρής Λαγός, ψάλτης στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Πεντέλης όπου λειτουργούσε ο δολοφονημένος ιερέας.

«Τον είχα σαν παιδί μου. Ήμουν 16 χρόνια μαζί του. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό το κακό που μας βρήκε. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα όλη τη μέρα. Ήταν τόσο καλός και φιλήσυχος άνθρωπος. Ήταν κοντά στο ποίμνιό του και βοηθούσε πολύ τον κόσμο. Ερχόντουσαν φτωχοί άνθρωποι στο εκκλησάκι και βοηθούσε με τα λίγα που είχε. Τελευταία φορά τον είδα τη Δευτέρα το βράδυ. Ήταν μια χαρά, δεν ήταν προβληματισμένος με κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Αθήνα, κάτοικος της περιοχής, μίλησε στην κάμερα του STAR και είπε πως πολλές φορές τύχαινε να πηγαίνουν τα σκυλάκια τους μαζί βόλτα. «Ήταν ένας πρόσχαρος και φιλικός άνθρωπος. Τον είδα χθες πριν το μεσημέρι με τον Βίκτωρα το σκυλάκι του. Δεν μπορώ να χωνέψω αυτό που έγινε».

Το χρονικό σημείο θανάτου του, εντοπίζεται νωρίς το απόγευμα, δηλαδή το πολύ μέχρι τις 6-7 το απόγευμα. Περισσότερο φως αναμένεται να ρίξει στην υπόθεση η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από το περιβάλλον του αρχιμανδρίτη και τους γείτονες μήπως γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!