Εκρήξεις από φιάλες υγραερίου στη μεγάλη πυρκαγιά στον Ταύρο


Μεγάλη πυρκαγιά με εκρήξεις ξέσπασε λίγο πριν τις 18:00 σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών στην οδό Θέμιδος 25 στον Ταύρο.

Λίγο πριν τις 20:00 οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά στον χώρο της υπαίθριας αποθήκης και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της στα διπλανά κτίρια. Τις επόμενες ώρες θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία και στο χώρο υπήρχαν, πιθανότατα, φιάλες υγραερίου από τις οποίες σημειώνονταν οι εκρήξεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 17 οχήματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 51 πυροσβέστες, προκειμένου να κατασβήσουν την πυρκαγιά, ενώ ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί και εκσκαφείς από το δήμο Νίκαιας – Ρέντη, ώστε να βοηθήσουν στην απομάκρυνση απορριμμάτων και άλλων εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν μέσα στο χώρο της μάντρας.

Νωρίτερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέκλεισαν την περίμετρο της μάντρας και προσέγγισαν με ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, καθώς σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις, πιθανότατα σε φιάλες προπανίου ή υγραερίου που βρίσκονταν μέσα στο χώρο.

Οι εκρήξεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στις γύρω περιοχές, προκαλώντας πανικό στους πολίτες.

Σύμφωνα, πάντα, με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε άτομο που να έχει εγκλωβιστεί, ενώ η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!