Εξαρθρώθηκε πολυδαίδαλο κύκλωμα ναρκωτικών, 22 συλλήψεις
Ενα πολυδαίδαλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών το οποίο δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές των Αχαρνών και της Φυλής εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δίκτυο συγκροτούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες.
Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 50 άτομα, ενώ έχουν γίνει έως τώρα 22 συλλήψεις, 20 Έλληνες και δύο Αλβανοί.
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαϊνης, ηρωϊνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα από πλήρες εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης κοκαϊνης, ενώ έγιναν επιχειρήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση και στο Νέο Φάληρο.
Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συνεργαζόμενες εγκληματικές ομάδες με σκοπό την εξασφάλιση μια πλήρους ανταγωνιστικής αγοράς ναρκωτικών με κύριο χαρακτηριστικό την πώληση τους σε χαμηλές τιμές, ως απόρροια της υψηλής νόθευσης που είχαν πετύχει.
Χαρακτηριστικό αποτελεί ότι η τιμή μια δόσης ηρωίνης (0,5) γραμμάριων πωλούνταν κατά μέσο όρο σε τιμή από 7 έως 8 ευρώ, τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή έτερων αγορών ναρκωτικών σε άλλες περιοχές της Αττικής
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε., καθώς και δύο αστυνομικοί σκύλοι.
Ενδεικτικό των μέτρων προφύλαξης που λάμβαναν τα μέλη του εγκληματικού δικτύου ήταν ότι χρησιμοποιούσαν διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές, προκειμένου να αποφεύγουν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνων. Επίσης, κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό φρασεολόγιο και κωδικούς.
Ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», ονόμαζαν το χασίς, καθώς και «λάστιχα».
Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», ενώ την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» και «καφέ».
Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι» και πολλές φορές την αποκαλούσαν «κοκορέτσι».
Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι».
Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι».
Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές», η οποία υποδήλωνε τα γραμμάρια (1 γραμμή=1 γραμμάριο).
Τα χρήματα τα αποκαλούν “χαρτιά”, λόγω της χάρτινης υφής τους και “λοβέ”.
Thetoc