Η μεγάλη μάχη του Θάνου Πλεύρη. Σταθερή, αλλά κρίσιμη η κατάσταση
Για δεύτερη ημέρα στην Εντατική του Ιατρικού Κέντρου σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση…
Για δεύτερη ημέρα, χθες, έδινε τη μεγάλη μάχη στην Εντατική ο Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, η κατάσταση της υγείας του 39χρονου δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Ν.Δ., που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη, είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ιδιωτικού θεραπευτηρίου, «η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη ».
Οπως είπαν έγκυρες πηγές από το φιλικό περιβάλλον του Θάνου Πλεύρη, ο πυρετός του ασθενούς χθες στις 12 το μεσημέρι είχε πέσει, ενώ σε καλύτερα επίπεδα ήταν το οξυγόνο του (στο αίμα).
Η απίστευτη περιπέτεια για τον 39χρονο πατέρα δύο παιδιών ξεκίνησε όταν υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας στα κάτω άκρα, σε άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του φέρεται ότι μολύνθηκε από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, με αποτέλεσμα η υγεία του να σημειώσει ραγδαία επιδείνωση.
Στο Λαϊκό
Την Κυριακή το πρωί, η οικογένειά του τον μετέφερε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής του και στη συνέχεια, έπειτα από απόφαση της οικογένειάς του, που δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό του, διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με «εικόνα σήψης», όπως ανέφερε το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του θεραπευτηρίου, που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σταφυλόκοκκος είναι ένα είδος βακτηρίου που μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλων τύπων λοιμώξεις.
Ανήκει στη φυσιολογική μικροχλωρίδα της επιδερμίδας του ανθρώπου και συνήθως δεν προκαλεί επιπλοκές, όμως περισσότερα από 30 είδη του βακτηρίου μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη. Πήρε την ονομασία του επειδή στο μικροσκόπιο μοιάζει με τσαμπί από το σταφύλι.
Η συνηθέστερη αιτία λοίμωξης από σταφυλόκοκκο είναι το βακτήριο Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος). Εάν τα βακτήρια εισχωρήσουν στον οργανισμό (από ανοιχτή πληγή στο δέρμα ή μέσω της αναπνευστικής οδού), μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές, όπως ενδοκαρδίτιδα.
Στην περίπτωση βακτηριαιμίας – σηψαιμίας (λοίμωξη του αίματος), εκδηλώνονται πυρετός, ρίγος και υπόταση, που μπορεί να μολύνει ζωτικά όργανα και να αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή.