Κακοκαιρία Daniel: Κατέρρευσε η γέφυρα στα Κάτω Λεχώνια – Διακόπηκε κάθε εναλλακτική διαδρομή προς το Νότιο Πήλιο


Κατέρρευσε και η γέφυρα του Βρύχωνα στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας, αφού βρίσκεται στον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Νοτίου Πηλίου, αποκόπτοντας κάθε εναλλακτική διαδρομή προς τις περιοχές της νότιας Μαγνησίας. Η κακοκαιρία Daniel αναμένεται να συνεχίσει να “σφυροκοπά” την χώρα έως το βράδυ της Πέμπτης.

Η γέφυρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που κατεβάζει νερά από τις πλαγιές του Πηλίου από τον Άγιο Λαυρέντιο και τη Δράκεια αφού από το πρωί η περιοχή επλήγη με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα από νέα νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

Δείτε τα βίντεο από τα κάτω Λεχώνια:

Μήνυμα 112 να εκκενώσουν τα Κάτω Λεχώνια

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Κάτω Λεχώνια εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στις 09:20 ανέφερε: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, απομακρυνθείτε προς Άνω Λεχώνια λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Στους κατοίκους των Κάτω Λεχωνίων επικράτησε πανικός, λαμβάνοντας το μήνυμα, καθώς κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, αλλά δεν γνωρίζουν πώς. Είναι ενδεικτικό ότι πολλές οικογένειες στον παρόχθιο του Βρύχωνα, ο οποίος έσπασε από προχθές και κάλυψε τα πάντα, «τρώγοντας» τον δρόμο διαφυγής, παραμένουν επί τρεις ημέρες εγκλωβισμένες.

«Πώς θα φύγουμε;» φωνάζουν με οργή και ταυτόχρονα μεγάλο φόβο, μετά και το μήνυμα εκκένωσης, οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με το taxydromos.gr.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!