Καστοριά: Το ένοχο μυστικό που όπλισε το χέρι του Ειδικού Φρουρού. Τι αποκάλυψε στενός φίλος του ταξιτζή


Το ένοχο μυστικό που όπλισε το χέρι του 30χρονου Ειδικού Φρουρού που έκοψε το νήμα της ζωής του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι Αρχές, αποσαφηνίζοντας το κίνητρο του δράστη.

Όταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Όταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν».

Αυτό φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καστοριάς ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος δολοφόνησε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένειά του, τον 52χρονο οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι συνάδελφοι του 30χρονου του τηλεφώνησαν και του είπαν: «Στο χωράφι του πατέρα σου στη Λεύκη βρέθηκε δολοφονημένος άνδρας».

Εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο και έφτασε στην περιοχή της Νέας Λεύκης. Ήταν ψύχραιμος και ρωτούσε τι είχε συμβεί. Λίγες ώρες αργότερα το 45άρι πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του τέτοιο όπλο.

Ο Νίκος Τοτονίδης, στενός φίλος του οδηγού ταξί που δολοφονήθηκε στην Καστοριά μιλά για τον αδικοχαμένο 52χρονο, την οικογένειά του και περιγράφει τι συνέβη από το απόγευμα της Παρασκευής, στον alpha 94,7 και τον Αντώνη Παραρά.

Τι λέει στενός φίλος του δολοφονημένου οδηγού ταξί

«Ήμασταν πάρα πολύ καλοί φίλοι. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο γιος του και με ρώτησε εάν τον έχω δει, αμέσως έδωσα στίγμα στην εταιρεία που διαχειρίζεται τις κλήσεις μας να ψάξει το τελευταίο του στίγμα και μέσα σε μισή ώρα πήγαμε με την ασφάλεια και τρία ταξί στον τόπο του εγκλήματος» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τοτονίδης και πρόσθεσε:

«Απόρησα που ο Κοσμάς δεν απαντούσε στο κινητό του, κατευθείαν πήγε το μυαλό μου ότι κάτι συμβαίνει… Το κινητό του χτυπούσε κανονικά».

Ερωτηθείς για τον εάν ο αδικοχαμένος οδηγός ταξί γνώριζε τον δράστη ο κ. Τοτονίδης απάντησε: «δεν είχαν καμία απολύτως σχέση, να σταματήσουν αυτά τα σχόλια και κουτσομπολιά που ακούγονται και πληγώνουν τη φήμη του φίλου μου».

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και η μαραθώνια απολογία του 30χρονου ολοκληρώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας alphafm.gr, ο κατηγορούμενος μεταφέρεται στις φυλακές Γρεβενών.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο 30χρονος, ο οποίος ομολόγησε στους συναδέλφους του τη δολοφονία του οδηγού ταξί, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε ζητήσει, προσήλθε σήμερα προκειμένου να απολογηθεί. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, φέρεται να επέμεινε σε αυτά που αρχικά είχε καταθέσει, στην ανάκρισή του από τους αστυνομικούς, δηλαδή πως το κίνητρό του ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει και οι «προσωπικές διαφορές» με το θύμα.

Μετά την απολογία του, η οποία διήρκησε πέντε ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς ήταν οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι χθες, με επιστολή τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Νωρίς το πρωί, συνάδελφοι του θύματος (πατέρα δύο παιδιών), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για 15 λεπτά, με τα ταξί τους, την κεντρική είσοδο και τον δρόμο έξω από το δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Χθες, ο 30χρονος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καστοριάς υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας, ενώ ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί κι επέστρεψε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Οι αστυνομικές αρχές, υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν το δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Αρχικά, ο 30χρονος υποστήριξε κατά την ομολογία του ότι δολοφόνησε τον άτυχο οδηγό λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν οι δυό τους, όμως αργότερα ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό επιχείρησε να ληστέψει τον 52χρονο.

Όμως τα λόγια του, αλλά και το γεγονός ότι πάνω στο θύμα βρέθηκε το ποσό των 550 ευρώ και το κινητό του, δεν πείθουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στο φόνο.

Γι’ αυτό και ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο για τον ειδικό φρουρό όσο και για τον 52χρονο ταξιτζή, προκειμένου να εξετάσουν αν δράστης και θύμα γνωρίζονταν και αν είχαν κάποια επικοινωνία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο δράστης στην ομολογία του ανέφερε: «Οταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Οταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ημουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν».

Το απόγευμα της Παρασκευής οι συνάδελφοι του 30χρονου τού τηλεφώνησαν και του είπαν: «Στο χωράφι του πατέρα σου στη Λεύκη βρέθηκε δολοφονημένος άνδρας». Εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο και έφτασε στην περιοχή της Νέας Λεύκης. Ηταν ψύχραιμος και ρωτούσε τι είχε συμβεί. Λίγες ώρες αργότερα το 45άρι πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του τέτοιο όπλο. Πρόκειται για το 45άρι με το οποίο ο 30χρονος είχε πυροβολήσει το καλοκαίρι του 2014 τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Χθες, ο Μαζιώτης σε επιστολή του ανέφερε ότι «στο Μοναστηράκι ο… επιχείρησε να με σκοτώσει πυροβολώντας με από πίσω και ενώ δεν είχα βάλει εναντίον του. Παρ’ όλα αυτά κατηγορήθηκα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του».

Συνάδελφοι του 30χρονου που μίλησαν στον «Ελεύθερο Τύπο» τον περιγράφουν ως ένα άτομο με περίεργη συμπεριφορά: «Είχε έρθει από την Αθήνα παρασημοφορημένος μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Φερόταν λίγο περίεργα και είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους του. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα».

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός

Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν από τα Δικαστήρια της Καστοριάς πριν από λίγο οι γονείς του 30χρονου ειδικού φρουρού που σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο. Χθες, η οικογένεια του αστυνομικού, με επιστολή τους, ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Ο αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή, φυγαδεύτηκε από το Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Μετά την απολογία του, η οποία διήρκησε πέντε ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Φελιού, στα Γρεβενά, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!