Κορονοϊός: Στους 80 οι νεκροί στην Ελλάδα. Νεκρός 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής
Έφυγε από τη ζωή ένας 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα Κασσάνδρα, ο 42χρονος είχε βρεθεί θετικός στον ιό και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Σε συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο του 42χρονου άντρα ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένειά του.
«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση.
Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του». Με τον θάνατο του 42χρονου, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 80.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις
Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 20, τη Δευτέρα (06/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.755. Από αυτά, 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες και οι 71 είναι άντρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 269 έχουν πάρει εξιτήριο.
Συνολικά έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.
Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά. «Δύσκολο να εξηγηθούν οι θάνατοι νέων ανθρώπων. Τα γονίδια του καθενός ευθύνονται για την ανθεκτικότητα ή μη του ανοσοποιητικού του κάθε ανθρώπου», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.
Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως ο ιός διασπείρεται στις χώρες τη Ευρώπης τόσο γρήγορα που πολλές χώρες έχουν διακόψει την ιχνηλάτηση επαφών. «Στη χώρα μας το συνεχίζουμε με μεγάλες δυσκολίες», συνέχισε.