Ληστεία Πειραιώς: Είχαν χειροβομβίδα, αυτόματο, πιστόλια


Ξαναχτύπησαν οι ληστές των θυρίδων. Αυτή τη φορά σε υποκατάστημα της Τράπεζα Πειραιώς στον Πειραιά.

Συγκλονίζει η περιγραφή μία από τις πελάτισες της τράπεζας στη οδόοδού Χατζηκυριάκου 27-31.

” Είχαν χειροβομβίδα, αυτόματο, πιστόλια. Φορούσαν μάσκες”, λέει μια εκ των πελατών που έπεσε θύμα ομηρίας απο τους ληστές και εξηγεί πώς οι δράστες, αφού τους απομόνωσαν και τους κλείδωσαν στο υπόγειο, άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα λεφτά από τα γκισέ της τράπεζας.

“Κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους υποδειξει. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, μας απειλούσαν οτι θα χυθεί αίμα. Δεν ήθελαν τα δικά μας λεφτά, ήθελαν τα λεφτά της τράπεζας”, περιγράφει έντρομη η πελάτης, επισημαίνοντας πως τις τρεις ώρες που έμειναν εγκλωβισμένοι στην τράπεζα, δεν μπορούσαν να πατήσουν τον συναγερμό.

Παράλληλα, εξηγεί πως οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες σιλικόνης με μορφή γέρων, ενώ -όπως καταγγέλλει- ανάμεσα στους αλλοδαπούς ληστές υπήρχε και ένας Έλληνας. “Μπήκαν δυο από τους δράστες, μας ακινητοποίησαν και έλεγαν “ληστεία”. Στο υπόγειο ήμασταν πέντε άτομα. Συνέχεια απειλούσαν”, προσθέτει.

Κλειστό θα παραμείνει λόγω της ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά και υλικών ζημιών,  αύριο Παρασκευή, το κατάστημα και το ΑΤΜ της τράπεζας επί της οδού Χατζηκυριάκου 27-31 στον Πειραιά, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η τράπεζα θα επικοινωνήσει προσωπικά και άμεσα με τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο κατάστημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Το κατάστημα θα εξυπηρετεί και πάλι κανονικά το κοινό από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Οι πελάτες μπορούν αύριο να εξυπηρετούνται από τα γειτονικά καταστήματα της Τράπεζας.

Το χρονικό

Ένοπλη ληστεία με ομηρία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριακού 27-31 στον Πειραιά. Ξαναχτύπησαν οι ληστές των θυρίδων.Τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα,εισήλθαν στην τράπεζα και με την απειλή των όπλων κράτησαν ομήρους για περίπου τρεις ώρες  υπαλλήλους και πελάτες που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα.

Το κουμπί του συναγερμού πατήθηκε στις 16.50, και αφού είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες από τη στιγμή που οι ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της “Πειραιώς”.

Μάλιστα, για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι. Η ληστεία στην τράπεζα σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ενώ το μπουτόν συναγερμού ενεργοποιήθηκε στις 16:49 το απόγευμα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.

Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος. Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

 

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!