Μυτιλήνη: Η στιγμή που οι μετανάστες βουτούν για να σώσουν τα παιδιά


Ένας άνδρας του Λιμενικού τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, ένας Ιρακινός και δυο Αλγερινοί είναι οι ήρωες της τραγωδίας που συγκλονίζει τη Μυτιλήνη.

Είναι οι άνθρωποι που, όταν είδαν το αυτοκίνητο να πέφτει στη θάλασσα, δεν σκέφτηκαν το παραμικρό και αμέσως βούτηξαν στο νερό ή έτρεξαν να βοηθήσουν τους επιβάτες. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να βγάλουν ζωντανούς τον Μάριο και τη Δήμητρα.

Ο Σοφιάν είναι 19 ετών από το Ιράκ. Ο επίσης 19χρονος Καντίρ και ο Καμίλ είναι από την Αλγερία. Όλοι τους βρίσκονταν στο λιμάνι της πόλης το μοιραίο ξημέρωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διενεργεί το λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ο Σοφιάν και ο Καντίρ αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν βούτηξαν στη θάλασσα. Μαζί τους έπεσε και ο άνδρας του Λιμενικού προκειμένου να βγάλουν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες στο δίθυρο αυτοκίνητο οι οποίοι καθόταν στο πίσω μέρος του.

Ο τρίτος μετανάστης έμεινε στο πεζοδρόμιο του λιμανιού προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυο 20χρονους, οδηγό και συνοδηγό, που είχαν στο μεταξύ βγει από το βυθισμένο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς, τελικά από τους τρεις που είχαν εγκλωβιστεί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μόνο τον έναν, τον δίδυμο αδερφό του 15χρονου Μάριου που έχασε τη ζωή του δίπλα στη 16χρονη φίλη του, Δήμητρα. Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες μέχρι και αργά σήμερα το μεσημέρι κατέθεταν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Η κυρία Ερατώ Τσοκαρά ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει τη στιγμή που οι τρεις μετανάστες βουτούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να σώσουν τα παιδιά

 

newsit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!