Νέα χτυπήματα από τους ληστές χρηματοκιβωτίων


Σε συναγερμό βρίσκονται οι διωκτικές αρχές μετά και τις νέες επιθέσεις μέσα  σε 24 ώρες σε μεγάλα εργοστάσια από ομάδα σκληρών κακοποιών που εισβάλλει άγριο ξημέρωμα και «ξηλώνει» τα χρηματοκιβώτια.

Η πρώτη επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο εργοστάσιο της ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona», στο Σχηματάρι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος.

Τα ξημερώματα της τετάρτης έξι έως επτά άτομα επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Μύλων Ασωπού στο 52ο χλμ Αθηνών-Λαμίας στα Οινόφυτα. Οι δράστες μπήκαν στις εγκαταστάσεις τις οποίες προσέγγισαν με δύο αυτοκίνητα πήγαν στον δεύτερο όροφο και άρπαξαν το χρημτοκιβώτιο.

Το ένα ΙΧ που χρησιμοποίησαν,  ένα τζιπ BΜW που είχε κλαπεί από τη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε καμμένο στην Ιποκράτεια Πολιτεία.

Μια ώρα νωρίτερα, πέντε άτομα μπήκαν στις εγκαταστάσεις Μπισκότα Παπαδοπούλου στη Θήβα. Οι δράστες έδεσαν τους δύο φύλακες, έψαξαν για χρηματοκιβώτια και αφού δεν βρήκαν πήραν τα κινητά τηλέφωνα και 300 ευρώ.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Προηγούμενος πιθανότατα η ίδια ομάδα «μπούκαρε» στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών προσωπικής υγιεινής «Septona» και αφού ακινητοποίησε τον 50χρονο φύλακα, του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο για να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο που που περιείχε χρήματα και επιταγές.

Οι τρεις επιθέσεις έγιναν στην περιοχή του Σχηματαρίου ουσιαστικά στην ίδια ακτίνα και εκτιμάται ότι είναι έργο της ίδιας συμμορίας που πιθανότατα αποτελείται από ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!