Πόλα Ρούπα: Θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό. Δυο χρόνια έμενε στην Ηλιούπολη.


Με άκρα μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε λίγο μετά τις 6 το πρωί την Πόλα Ρούπα, την καταζητούμενη ως ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη. Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και τον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.

Την φροντίδα του παιδιού της από την μητέρα και την αδελφή της ζήτησε από την Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών η Πόλα Ρούπα η οποία οδηγήθηκε νωρίτερα στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της.

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού αν και προς το παρών θα παραμείνει υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ, φέρεται να μην θέλησε να αναφερθεί στην Εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Ετσι είναι σήμερα η Πόλα Ρούπα

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Ως μια ήσυχη και ευγενική κοπέλα που δεν είχε πολλά πολλά με τη γειτονιά στην Ηλιούπολη, όπου τελικά συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.01.2017), περιγράφουν την Πόλα Ρούπα οι κάτοικοι της οδού Ζαΐμη. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έμενε στην παλιά μονοκατοικία δυο χρόνια!

Άνδρας που το πατρικό του σπίτι είναι στην οδό Ζαΐμη και εκεί μένει η αδερφή του, είπε πως όλα έγιναν περίπου στις 04:30 το πρωί, όταν οι κάτοικοι άκουσαν φασαρία αλλά δεν έδωσαν σημασία. Είπε επίσης πως σύμφωνα με την αδερφή του που είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, η Ρούπα έμενε δυο χρόνια στην παλιά μονοκατοικία της Ζαΐμη και ποτέ δεν είχε προκαλέσει προβλήματα στη γειτονιά. «Την κοπέλα την έβλεπε και της είχε κάνει εντύπωση πόσο ήσυχη και ευγενική ήταν» τόνισε.

Στο γεγονός πως η Πόλα Ρούπα περνούσε απαρατήρητη από τη γειτονιά της Ηλιούπολης στάθηκε και μια άλλη κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο newsit.gr. «Την έβλεπα στο σπίτι της με ένα παιδάκι» είπε η γυναίκα, σημειώνοντας πως είχαν “μια καλημέρα”. Πρόσφατα δε, την είδε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής «είπαμε μια “καλημέρα, τι κάνετε;” και τίποτα άλλο». Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση της γυναίκας πως στο σπίτι όπου έμενε η Ρούπα έμπαιναν κι έβγαιναν πολλά άτομα «δεν ξέρω αν είναι συγγενείς της ή τίποτα άλλο».

Άλλος κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως κατά τις 06:00 το πρωί ακούστηκαν φωνές και ένταση στη γειτονιά.

Το χρονικό της σύλληψης

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα, στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη σύλληψη της καταζητούμενης Ρούπα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, η 48χρονη καταζητούμενη, Πόλα Ρούπα, συνελήφθη σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, και το οποίο της νοίκιαζε η 25χρονη συλληφθείσα, η οποία διέμενε στο σπίτι που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Οι πληροφορίες την θέλουν να έφερε όπλο, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποίησε καθόλου, ενώ έχει αδυνατίσει πάρα πολύ, από την τελευταία της εμφάνιση και τα μαλλιά της είναι πάλι κοντά,  βαμμένα σε καστανό χρώμα.

Η αλλαγή στο παρουσιαστικό της ήταν μεγάλη αφού δεν είχε πια τα μακριά σκούρα καστανά μαλλιά, τα οποία έχει στις περισσότερες παλιές φωτογραφίες της.

Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής , όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

«Μην κάνετε κακό στο παιδί μου», ήταν το μόνο που είπε η συλληφθείσα.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον ‘Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Σε δίκη των Πυρήνων είχε θεαθεί η 25χρονη που συνελήφθη με την Ρούπα

Η 25χρονη γυναίκα που συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Άγιο Δημήτριο, και κατηγορείται για υπόθαλψη της Πόλας Ρούπα, είχε θεαθεί το 2011 σε δικαστήριο των “Πυρήνων” στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από το 2011 έως και σήμερα η 25χρονη είχε εξαφανιστεί.

Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους τηλεφωνικές συνομιλίες της 25χρονης με μέλη που απασχολούν την αστυνομία για θέματα τρομοκρατίας.

Το σπίτι στο οποίο έμενε η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη φαίνεται να της το είχε παραχωρήσει η 25χρονη, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν της το νοίκιαζε ή όχι.

Δείτε φωτογραφίες από τις έρευνες της Αστυνομίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη:


Φωτογραφίες από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα στον Αγ. Δημήτριο

Από τον Ιούνιο του 2012 αναζητούνταν η Πόλα Ρούπα

Από το πρωί της Πέμπτης ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και είναι σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα

Η Πόλα Ρούπα είναι γεννημένη το 1969 στην Καλαμάτα. Έγινε γνωστή στους κύκλους της ασφάλειας το 1995, όταν μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, μετέπειτα αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Επαναστατικός Αγώνας, συνελήφθη μαζί με 500 ακόμη άτομα, για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, εκεί ήταν άλλωστε που γνώρισε και τον σύντροφό της με τον οποίον συνδέθηκαν ερωτικά και απέκτησαν και έναν γιο.

Ήταν η γυναίκα που έγραφε τα μανιφέστα και τις προκηρύξεις του Ε.Α, και όπως εκτιμάται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, είναι η γυναίκα που μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα αντάρτικου πόλης.

Η δράση της Πόλας Ρούπα

Η Πόλα Ρούπα αναζητούνταν από την Αστυνομία από τον Ιούνιο του 2012, όταν και είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, αφού είχε παρέλθει το 18μηνο της κράτησής της.

Στις 8 Μαρτίου 2016, η Πόλα Ρούπα με επιστολή της είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Η ίδια, στην ίδια επιστολή, ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 25 Ιουνίου 2016, με λεία 300.000 ευρώ, προκειμένου να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με το ελικόπτερο. Τα σχέδιά της απέτρεψε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά στη Ρούπα.

Από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στις 36 Ιουλίου 2014, και ύστερα, η Πόλα Ρούπα είχε φύγει από το σπίτι τους στην Πεύκη και όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στην Αθήνα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο enikos.gr

Η ένοπλη ληστεία στη Μαλεσίνα

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που συμμετείχε στις έρευνες για την ένοπλη ληστεία που έγινε, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, με λεία 180.000 ευρώ, «έβλεπε» την Πόλα Ρούπα πίσω από το χτύπημα.

Τότε, η συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής αποφασίστηκε λόγω του τρόπου δράσης των ληστών.

Οι δύο γυναίκες και ένας άντρας εισέβαλαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο Toyota Starlet κλεμμένο, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Θήβας. Οι γυναίκες ήταν μεταμφιεσμένες με περούκες.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!