Πώς να δοκιμάζουμε ρούχα και παπούτσια στα μαγαζιά χωρίς κίνδυνο


Οι εργαζόμενοι με τον ατμοκαθαριστή στο χέρι, οι πελάτες με μάσκες και τα δοκιμαστήρια «άβατο», στο οποίο εισέρχεται αποκλειστικά και μόνο ο πελάτης, είναι το νέο τοπίο στο λιανεμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων της επόμενης ημέρας.

Οι ειδικοί εφιστούν ύψιστη προσοχή στα ρούχα που δοκιμάζονται από τον λαιμό, όπως είναι οι μπλούζες, ενώ το «μην αγγίζετε» θα είναι το μότο που πρέπει να αποστηθίσουμε.

Στην είσοδο, όπως και σε διάφορα σημεία εντός του καταστήματος, πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ εργαζόμενοι και πελάτες θα φορούν μάσκα. Τα γάντια για τους πελάτες δεν ενδείκνυνται, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

«Αρχικά θα πρέπει να γίνεται ευγενική σύσταση από το προσωπικό προς τους πελάτες, να μην ακουμπούν τα ρούχα όσο αυτό είναι εφικτό. Είναι προτιμότερο τα ρούχα να τα χειρίζονται μόνο οι εργαζόμενοι», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Ντελέζος, υγειονολόγος MSc, λέκτορας Εφαρμογών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και προσθέτει: «Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για λεπτές ισορροπίες, αλλά με καλή διάθεση και συνεννόηση θα επιτυγχάνεται».

Ατμοκαθαριστής

Βασική προϋπόθεση πριν περάσουμε στη δοκιμή των προϊόντων είναι πρώτα να έχουν περαστεί από ατμοκαθαριστή. Προσοχή όμως: Για να λειτουργήσει η διαδικασία του ατμού πρέπει η επιφάνεια να είναι καθαρή, διότι άλλο η καθαριότητα και άλλο η απολύμανση.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε shopping με ασφάλεια

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!