Σάκης Αρναούτογλου: Δεν έδωσα εικόνα χιονοπτώσεων στην Αθήνα
Πολλές συζητήσεις και επικρίσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο χιονιάς επισκέφθηκε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση – απάντηση στο facebook αναφέρει ότι ο ίδιος δεν υποστήριξε ότι θα πέσουν χιόνια στην Αττική. Όπως αναφέρει: «Ο φίλος (…) υποστηρίζει ότι έδωσα για την Αθηνα τρεις μέρες πυκνών χιονοπτώσεων. Εγώ απο την μεριά μου θεωρώ πως ειδικά για την Αθήνα δεν έδωσα ουτε στο ελάχιστο αυτή την εικόνα και μάλιστα μέρες πριν! Υπάρχει κάπου κάποιο βίντεο ή ανάρτηση μου που να υποστηρίζει τα γραφόμενα του αγαπητού… Γιατί νομίζω ότι υπάρχει κάποια σύγχυση με το θέμα της Αθήνας από κάποιους αγαπητούς φίλους με άλλα δελτία, άλλες αναρτήσεις και δηλώσεις».
Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ακόμη ότι η 8η Ιανουαρίου ήταν μια από τις πιο παγωμένες νύχτες των τελευταίων περίπου 45 ετών η περασμένη για την Θεσσαλονίκη.
«Δύο και μισή τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου του 2017 παρακολουθώντας τις θερμοκρασίες των ιδιωτικών μετεωρολογικών σταθμών καθώς και αυτού του Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, να κυμαίνονται στην “θερμότερη” από μείον 8 βαθμούς στην Καλαμαριά και έως -11 στο Επταπύργιο και η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως διάγει μια από τις πιο παγωμένες νύχτες των τελευταίων 45 περίπου ετών.
Μετά από μια ματιά στα μετεο-κιτάπια μου όλα δείχνουν πως “ξεπεράσαμε” το 1961 όπου σύμφωνα με τις μετρήσεις του Μετεωροσκοπείου Θεσ/νικης στην Πανεπιστημιούπολη, (πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης) στις 20 εκείνου του Γενάρη ο υδράργυρος κατρακύλησε στους μείον 7,1, πλησιάζουμε το 1963 όπου τα θερμόμετρα στις 25 του τότε Γενάρη έδειξαν μείον 10,1 αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε τελικά τους μείον 12,6 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ παγωνιάς για την πόλη που σημειώθηκε στις 14/1/1968!!!
Η αναμενόμενη από την προηγούμενη κι όλας εβδομάδα (μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ) παγερή ανάσα του ισχυρού Βαρδάρη πάντως κάνει την Αισθητή Θερμοκρασία (συνδυασμός πραγματικής θερμοκρασίας του αέρα και της ταχύτητας του ανέμου) σε ένα εκτεθειμένο σ’ αυτόν ανθρώπινο σώμα να αγγίζει αυτή την ώρα και τους -19 βαθμούς Κελσίου κι εύχομαι εκεί έξω να μην υπάρχει κανένας άστεγος που να αισθάνεται ούτε στο ελάχιστο κάτι από αυτή».