Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον 6χρονο. Φόβοι για βεντέτα


«Γροθιά στο στομάχι» είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης του Νίκου Κιφνίδη, ο οποίος χθες ολοκλήρωσε την νεκροτομή-νεκροψία του 6χρονου κωφάλαλου Σεζάλ Μεχμεταλή από την Κομοτηνή, ο οποίος δολοφονήθηκε από 15χρονο επίσης κωφάλαλο Ρομά. Ο δράστης στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια το παιδί, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής από τα σημάδια που έφερε στο λαιμό του.

Χθες, ο 15χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Φέρεται να ομολόγησε και το βιασμό του 6χρονου αγοριού και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορούμενοι κρίθηκαν και οι γονείς του καθώς, ενώ είχαν την υποχρέωση εποπτείας ανηλίκου, παρέλειψαν και δεν τον εμπόδισαν από την τέλεση του βιασμού.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του θύματος είναι εξαγριωμένοι και η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται μη ξεσπάσει βεντέτα ανάμεσα στις δύο οικογένειες τσιγγάνων (του θύματος και του δράστη). Ο πατέρας του παιδιού ζήτησε μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ την παραδειγματική τιμωρία του 15χρονου. Μετά το περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κάτοικοι της συνοικίας άρχισαν να μιλούν αποκαλύπτοντας στοιχεία για τον ανήλικο δράστη. Σύμφωνα με όσα λένε κάτοικοι του μουσουλμανικού οικισμού, ο 15χρονος είχε φύγει πριν από λίγο καιρό από το χωριό όπου διέμενε και είχε εγκατασταθεί στην Κομοτηνή με την αδελφή του. Στον οικισμό ήταν γνωστός για ακραίες συμπεριφορές, ενώ δεν υπήρχε το ανάλογο οικογενειακό περιβάλλον για να τον ελέγξει.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ανήλικος δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού ενήλικα και, μάλιστα, μόλις πριν από δύο μήνες είχε εμφανιστεί στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί τον είχαν βάλει από την αρχή στο κάδρο των ερευνών λόγω του παρελθόντος του. Μετά την προσαγωγή του και περίπου πέντε ώρες ανάκρισης, ο ανήλικος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., «έσπασε» και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε εγκαταλείψει νεκρό τον 6χρονο.

Εντύπωση προκάλεσε ακόμα και στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας η κυνικότητά του. Ο δράστης με ψυχραιμία ομολόγησε στη νοηματική γλώσσα το βιασμό του μικρού παιδιού. Οπως προκύπτει από την έρευνα, ο 15χρονος πήρε την περασμένη Κυριακή τον 6χρονο από τον καταυλισμό όπου ζούσε με την οικογένειά του, τον οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και στη συνέχεια τον έδεσε χειροπόδαρα. Ακολούθησε η ασέλγεια και η δολοφονία.

etypos

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!