Την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου προτείνει η εισαγγελέας


Την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η Εισαγγελέας έκρινε ότι η εκτέλεση της ποινής πρέπει να ανασταλεί για λόγους υγείας, καθώς ο κατηγορούμενος κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Πρόσθεσε  ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα  υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

Με την εισήγηση της συμφώνησε και ο αναπληρωτής εισαγγελεας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποιος επισήμανε οτι συντρέχουν οι λόγοι για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το εάν θα κάνει δεκτή ή όχι την εισήγηση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!