Το 2017 είναι εδώ. Καλή Χρονιά με πολλά και καλά madata


Καλή χρονιά! Και είμαστε ακόμα ζωντανοί, στην σκηνή … σαν ροκ συγκρότημα! Το 2017 είναι πλέον κοντά μας με πολλές ελπίδες φορτωμένο για μία χρονιά καλύτερη, με ευχάριστα madata, με ανάκαμψη, με ελπίδα … ζωντανή

Άλλη μία δύσκολη χρονιά έφυγε και αφήνει την Ελλάδα βυθισμένη στην κρίση, με έναν Σόιμπλε να απειλεί αλλά και γεμάτη ερωτηματικά και έκπληξη για την πορεία αυτής της “ελπίδας” που δεν φαίνεται να έχει την καλύτερη … εξέλιξη!
Πολλές ελπίδες για ένα καλύτερο 2017 με ανάκαμψη, με εργασίες, με λιγότερο πόνο και απώλειες

Κάθε χρόνο λέμε ότι τα χειρότερα πέρασαν και η ελπίδα για το καλύτερο είναι μπροστά.
10 χρόνια τώρα, μέσα από το madata κλείνουμε την χρονιά με πολύ στεναχώρια για όσα μας βάρυναν, για όσα μας έκλεψαν το χαμόγελο μια ολόκληρη χρονιά, για αυτούς που μας άφησαν, για όσες ελπίδες μας διαψεύστηκαν, για όσα περιμέναμε σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο και δεν έγιναν ή μετατράπηκαν σε εφιάλτη …

Και τι δεν ζήσαμε μαζί φέτος μέσα από το madata μας….

Brexit, εκλογή Ντόναλντ Τραμπ, ο Άσαντ πέτυχε νίκη  διώχνοντας το Ισλαμικό Κράτος από το Χαλέπι, θάνατος Φιντέλ Κάστρο, θύματα τρομικρατικών επιθέσεων σε Βρυξέλλες – Νίκαια -Βερολίνο, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, χιλιάδες πραξικοπηματίες και “δήθεν” στις Τουρκικές φυλακές, αεροπορικές τραγωδίες με την βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου να ξεκληρίζεται

Μαζί με το χρόνο που φεύγει, φεύγουν και Κάμερον, Ομπάμα, Ολάντ και Ρέντσι, για διαφορετικούς λόγους βέβαια ο καθένας, ενώ στο Βερολίνο σταθερή και ισχυρή παραμένει η Μέρκελ.

Το 2016 ήταν μια «μαύρη» χρονιά για την τέχνη. Διάσημοι τραγουδιστές και ηθοποιοί άφησαν την τελευταία τους πνοή και ο θάνατος του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Από τα μεγαλύτερες θλιβερές ειδήσεις ήταν οι θάνατοι του «πρίγκιπα» της ποπ Prince, του θρυλικού πλέον ροκ-σταρ και ανατρεπτικού καλλιτέχνη Ντέηβιντ Μπάουι, του μεγάλου Καναδού τραγουδοποιού Λέοναρτν Κοέν και πριν λίγες μέρες – ανήμερα των Χριστουγέννων –  του διάσημου τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ, που έφυγε σε ηλικία μόλις 53 ετών.
Αντελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ σε διαζύγιο βόμβα

Στην Ελλάδα …

Η ανατροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ήταν το πρώτο μεγάλο πολιτικό γεγονός του 2016
Ακολουθούν το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ και η επανίδρυση της, η ιερή κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας και τελικά έδιωξε τον υπουργό Νίκο Φίλη

Ο μαραθώνιος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Εποικοινωνίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι 4 «νικητές» και οι πολλοί «χαμένοι» και τελικά  η ακύρωση του νόμου Παππά από το ΣτΕ, καθήλωσε τους Έλληνες τηλεθεατές στους δέκτες τους για μερόνυχτα.

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ο θάνατος των οποίων σκόρπισε τη θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα
Από την Άννα Συνοδινού, τον Κώστα Κουτσομύτη, τον Γεράσιμο Αρσένη και τον Γιώργο Βασιλείου…
Στον Πέτρο Φυσσούν, τον Γιάννη Βόγλη, τον Θάνο Ανεστόπουλο, τον Νίκο Τριανταφυλλίδη και τον Λάμπρο Χαβέλα
Ο ξαφνικός θάνατος του Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο στη Γλυφάδα,  στις 18 Φεβρουαρίου 2016, σόκαρε την κοινή γνώμη και αποτέλεσε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων για εβδομάδες.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2005, ο 6ος κατά σειρά μετά την μεταπολίτευση και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, απεβίωσε σε ηλικία 90 ετων στις 20 Νοεμβρίου 2016.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε την Ελλάδα πρώτη φορά ως αμερικανός Πρόεδρος και έκανε την αθηναϊκή πρωτεύουσα απροσπέλαστο φρούριο, με χολιγουντιανά μέτρα ασφαλείας. Η επίσκεψη του στην Ακρόπολη και η συναισθηματικά φορτισμένη  ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες και διεθνώς.

Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Ρίο της Βραζιλίας στις 21 Αυγούστου του 2016,  με την Ελλάδα να κατακτά τρία χρυσά, δύο χάλκινα και ένα ασημένιο μετάλλιο – η 5η πιο πετυχημένη παρουσία της χώρας  σε Ολυμπιακούς ΑγώνεςΟ Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η  Κατερίνα Στεφανίδη και οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής της ιστιοπλοΐας έκαναν εκείνες τις ημέρες τους ταλαιπωρημένους Έλληνες να φουσκώνουν από περηφάνια και να χαμογελούν.

Κάθε χρόνο η ίδια ευχή …

Το 2017 ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πολύ καλύτερο από όλα αυτά που ζήσαμε.

Υγεία, προσωπικές χαρές σε όλους και η ελπίδα για καλύτερες μέρες να λάβει υπόσταση και μορφή…

Αυτήν την φορά η ελπίδα να δυναμώσει … να μας δώσει αυτά που περιμένουμε…

Καλή Χρονιά από το madata.gr … από καρδιάς!

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!