Υπόθεση Γιακουμάκη: Η απολογία Μαρκογιαννάκη – Βίντεο


Με την απολογία του πρώην βουλευτή και υπουργού κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη ολοκληρώθηκε σήμερα μετά απο αρκετές ημέρες  στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ,η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη .

Στη δικαστική αίθουσα παρευρίσκονταν συντετριμμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή με τη αδερφή του να κρατά συνεχώς το χέρι της μητέρας του, που δεν σταμάτησε να κλαίει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ,ενώ κατά την αγόρευση του Αλέξη Κούγια μετά την απολογία του κ.Μαρκογιαννάκη ,όταν εκείνος αναρωτήθηκε “τι λείπει απο αυτή τη δίκη” εκείνη με λυγμούς φώναξε “Ο Βαγγέλης ..λείπει..”

Απολογία Μαρκογιαννάκη

Ο κ.Μαρκογιαννάκης ξεκίνησε την απολογία του με μια συγνώμη που δεν μπόρεσε  να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσα  τις ημέρες που προηγήθηκαν ,εξηγώντας πως ήθελε να αποφύγει τα φλας των ΜΜΕ ,επικαλούμενος παράλληλα  και τα  σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει .

Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμπάθειά του και τα συλλυπητήρια  του στην οικογένεια του Βαγγέλη για το τραγικό περιστατικό  που συνέβη στη ζωή τους .

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα δύσκολα  παιδικά του χρόνια ,υπογράμμισε  στους δικαστές πως παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του  κατάφερε μέσα απο αυτές να αποκτήσει φιλότιμο και να έχει ως μοναδικό  γνώμονα της πορείας  του,”το να έχει πάντα καθαρό πρόσωπο στην κοινωνία..”

Υπογράμμισε πως δεν γνώριζε καν αν  υπήρχε Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας ,ούτε  φυσικά τι συνέβαινε σε αυτή .

“Το έμαθα το 2014  όταν η μητέρα ενός εκ των 3 σπουδαστών που είχαν ζωγραφίσει τη Κρήτη σε τοίχο της Σχολής μετέβη στο γραφείο μου σε κατάσταση απόγνωσης ζητώντας μου   αν μπορούσα να την βοηθήσω για να μην αποβληθεί το παιδί της απο τα Χανιά ,απο τη Γαλακτοκομική όπου τον είχαν στείλει για σπουδές παρά τις οικονομικές τους δυσκολίες.

“Κ.Μαρκογιαννάκη ,αν μπορείτε να μας βοηθήσετε θα ζιγώξουνε το παιδί μου απο τη Σχολή”ήταν τα λόγια της μητέρας  προς το πρόσωπό του, όταν πήγε να τον συναντήσει  στο γραφείο του ,εξηγώντας του το παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει ο γιος της .

“Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα στον πρώην διευθυντή της Σχολής και τον ρώτησα αν ήταν δυνατό να μην είναι πολύ αυστηρή η τιμωρία της Σχολής για τον συγκεκριμένο σπουδαστή ,την οικογένεια του οποίου την γνώριζα πολλά χρόνια “συνέχισε ο κ.Μαρκογιαννάκης .

“Οταν ο διευθυντής μου απάντησε  σε ψυχρό τόνο πως είναι θέμα πειθαρχικού συμβουλίου που είχε λάβει την απόφασή του , τότε αντιλήφθηκα πως δεν μπορούσα να κάνω κάτι και έτσι ολοκληρώθηκε η σύντομη συνομιλία μου μαζί του .”

Μετά απο μέρες και αφού είχε ενημερώσει τη μητέρα του παιδιού πως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να βοηθήσει ,έμαθε πως η ποινή τελικώς ήταν όχι η αποβολή απο την εστία ,αλλά η αποβολή απο τα μαθήματα  και αυτή η απόφαση πάρθηκε όχι κατόπιν της δικής του προτροπής και πίεσης ,αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής δεν  προέβη τελικώς  στην αποβολή ,αφού οι 2 φοιτητές απο το Ηράκλειο ήταν ανήλικοι και δεν μπορούσαν να  ταξιδέψουν στα Γιάννενα οι γονείς τους για να τους παραλάβουν .

Ο κ.Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε πολλάκις πως η απόφασή του να τηλεφωνήσει στον πρώην Διευθυντή της Σχολής πάρθηκε απο ανθρωπιά και μονο και απο τη διάθεσή του να βοηθήσει και δεν ήταν  ρουσφέτι,σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “Αλλο ρουσφέτι άλλο ανθρώπινη συμπεριφορά.”

“Ο κάθε άνθρωπος όταν διαπιστώνει ότι κάποιος έχει την ανάγκη του σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και μπορεί να βοηθήσει το κάνει” ,σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μαρκογιαννάκης .

“Είναι υποχρεωτική η παρέμβαση βοήθειας προς τον συνάνθρωπό σου όταν δύνασαι”ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής , παραθέτοντας στη συνέχεια 2 παλιά περιστατικά απο τη διάρκεια του πολιτικού του βίου που τότε είχε προσφέρει  τη βοήθειά του σε ανθρώπου ς που  την είχαν ανάγκη .

“Αλλο το κακό ρουσφέτι και άλλο η ανθρώπινη παρέμβαση έτσι λειτούργησα “εξήγησε ο κ.Μαρκογιανάκης , για μια ακόμη φορά στους δικαστές .

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά απο καιρόκαι  μετά απο δημοσίευμα της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα στο οποίο  αναφέρονταν πως ένας πολιτικός απο την Κρήτη προστάτεψε αυτούς που ασκούσαν βία στον Βαγγέλη ,”εμπλέκοντάς με έτσι στην υπόθεση bullying εις βάρος του Βαγγέλη ενώ  δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ούτε δικάζομαι για αυτό”υπογράμισε ο πρώην βουλευτής και υπουργό ς.

“Αν και προσπάθησα μέσω του συζύγου της να επικοινωνήσω μαζί της ,ζητώντας του να της πει να μου τηλεφωνήσει   εκείνη ουδέποτε το έπραξε”ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μαρκογιαννάκης συνεχίζοντας την απολογία του .

Απο εκεί και έπειτα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν μαζί μου ,σπιλώνοντας το όνομά μου ,αφού εσφαλμένα  αφέθηκε η εντύπωση πως ζήτησα να υπάρξει ευνοική μεταχείρηση για σπουδαστή που συμμετείχε στα περιστικά bullying εις βάρος του Βαγγέλη.

“Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στον τόπο μου ,εγώ που είχα τόσο καλές σχέσεις με τους συντοπίτες μου πήγαινα στην εκκλησία ή στις καφετέριες και με έφτυναν “

“Το παιδί όμως που πήγα να υπερασπιστώ δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με τα περιστατικά βίας απο ομάδα σπουδαστών εις βάρος του αείμνηστου  Βαγγέλη “σημείωσε συνεχίζοντας ο κ.Μαρκογιαννάκης .

για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως “Αυτό που έκανα ήταν και ηθικό και νόμιμο ¨

Ολοκληρώνοντας την απολογία του ο κ.Μαρκογιαννάκης ,έκανε μια σύντομη αναφορά στα χρόνια που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη με πάθος και με μοναδικό οδηγό τη νομιμότητα ,ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές υπογράμμισε “πως όποια απόφαση και αν πάρετε θα είναι δίκαιη κατ΄τη δική σας  κρίση και απόλυτα σεβαστή απο εμένα.Πιστεύω στη δικαιοσύνη  και νοιώθω ότι είμαι αθώος “

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την πρόταση  της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις  των συνηγόρων υπεράσπισης ,ενώ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 09.30 το πρωί το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του .

 

epirus-tv-news

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!