Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση – Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για λογικές αντάρτικου


Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα της μουσικής στα καταστήματα εστίασης αλλά και το γεγονός ότι εστιάτορες ετοιμάζουν αντάρτικο στο θέμα αυτό. 
Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του είπε ο κ Χαρδαλιάς σχετικά με όσους σχεδιάζουν να ανοίξουν την μουσική στα καταστήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για μία επιπόλαιη, ειρωνική άποψη ότι η μουσική κολλάει.

«Προφανώς και η μουσική δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της διάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως απο μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει πρώτον είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια, αν δεν ακούω καλά να φωνάζω δυνατότερα και άρα περισσότερα σωματίδια. Η μουσική είναι συνυφασμένη με το χορό και χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων. Επίσης, η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ και το αλκοόλ δημιουργεί κάποιες καταστάσεις πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, όπως είπε δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για λογικές αντάρτικου. Υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμοστούν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος δέχεται επιθέσεις σχετικά με τη μουσική στην εστίαση.

Κατέληξε ότι η μουσική στην εστίαση θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

 
 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!