“50/50″….αμερικανικό δράμα ή αμερικανική κωμωδία;

Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιλους.


Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιλους.

Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιλους.

Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιλους.

50/50 είναι αμερικανική δραματική κωμωδία, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λέβιν και σε σενάριο του Γουίλ Ράιζερ.
Πρωταγωνιστούν : Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σεθ Ρόγκεν, Άννα Κέντρικ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και Αντζέλικα Χιούστον.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός 27χρονου που του γίνεται διάγνωση με μια σπάνια μορφή καρκίνου.
Το 50/50 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, απέσπασε κυρίως καλές κριτικές και έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία/Μιούζικαλ και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ.
Ο Άνταμ, ένας 27χρονος συγγραφέας ραδιοφωνικών προγραμμάτων, ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου. Καθώς ο κολλητός του προσπαθεί να τον βοηθήσει όπως μπορεί, η κοπέλα του, Ρέιτσελ, αποδεικνύεται λιγότερο ιδανική παρτενέρ για τη συγκεκριμένη κρίση. Ταυτόχρονα, η υπερπροστατευτική μητέρα του προσπαθεί να επέμβει στη ζωή του, παρά τις προσπάθειες του Άνταμ να την κρατήσει εκτός. Καθώς ο Άνταμ αρχίζει να ανακαλύπτει πόσο δύσκολη είναι η όλη κατάσταση και να διατηρήσει τις προσωπικές του σχέσεις, ξεκινά να βλέπει μια ψυχολόγο, η οποία θα τον βοηθήσει τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Ποιός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης μιας τέτοιας ασθένειας;
Η ταινία αντιμετωπίζει με χιούμορ (λίγο χοντροκομμένο) ένα σοβαρό θέμα υγείας και το πλασάρει ανώδυνα χωρίς να μειώνει την σημασία του. 
Απλά βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής που πρέπει να υπερέχει σε όλες τις καταστάσεις.
Αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν I’m With Cancer. Αργότερα άλλαξε σε Live With It και τελικά κατέληξε στον τίτλο 50/50.
O πρωταγωνιστικός ρόλος είχε αρχικά δοθεί στον Τζέιμς ΜακΑβόι αλλά εξαιτίας προσωπικών λόγων αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ.
Tο σενάριο βασίζεται στη ζωή του σεναριογράφου της ταινίας Γουίλ Ράιζερ.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!