Ο Πάπας Φραγκίσκος στα νιάτα του

Μέχρι και πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο!


Είναι μια ιστορία διαδηλώσεων, νυχτερινών κέντρων και ενός κοριτσιού που του άλλαξε τη ζωή. Κάπου εκεί ήταν και ο Ιησούς.

Ο Jorge Mario Bergoglio από την Αργεντινή ήταν ο άνθρωπος της χρονιάς για το 2013 σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Κι αν σήμερα ο Ποντίφικας είναι υπόδειγμα ηρεμίας, μετριοπάθειας και αγάπης, το παρελθόν του λέει μια άλλη ιστορία.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του, Luis Rosales, ο Πάπας Φραγκίσκος προέρχεται από μια μικροαστική οικογένεια που πάντα είχε οικονομικές δυσκολίες. Εργάστηκε από πάρα πολύ μικρός και ενώ ακόμα σπούδαζε για να γίνει τεχνικός χημείας,δούλευε ως επιστάτης και λογιστής σε ένα τοπικό εργοστάσιο. Εργάστηκε ακόμα και σε νυχτερινό κέντρο ως πορτιέρης.

Του άρεσε πολύ ο χορός, το ποδόσφαιρο και στα 12 του έγραψε ένα γράμμα στην κοπέλα που του άρεσε. Είχε την φωτογραφία ενός σπιτιού και από κάτω είχε γράψει “αυτό είναι το σπίτι που θα σου αγοράσω όταν παντρευτούμε. Αν δε σε παντρευτώ θα γίνω παπάς”.

Ως έφηβος είχε σχέση με μια κοπέλα που ήταν στην τάξη του ταγκό που πήγαινε. Αργότερα, φλέρταρε επίσης με μια συμφοιτήτρια του στη Θεολογική Σχολή που πήγε. Ήταν αγωνιστής και είχε πάρει μέρος στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του Juan Domingo Perón που αργότερα θα γινόταν πρόεδρος της χώρας. Έκανε παρέα με κομμουνιστές και τον ενδιέφερε πολύ η θεωρία του Μάρξ, αν και ο ίδιος δεν δήλωσε ποτέ κομμουνιστής.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!