Η ασχημότερη γυναίκα του κόσμου κατά του ρατσισμού

Η Lizzie Velasquez είναι παράδειγμα προς μίμηση!


Ήταν το 2006, όταν για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube με ένα βίντεο που σύντομα έγινε viral. Τα μέσα κοινοποίησαν το βίντεο της χαρακτηρίζοντας την ως την ‘’ πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου’’.

Η Lizzie Velasquez πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που της κάνει αδύνατο το να πάρει βάρος, έτσι παραμένει υπερβολικά αδύνατη.

Το παρατσούκλι  που της έδωσαν τόσο σκληρά τα μέσα εκτός από πολύ πόνο της έδωσε και κάτι καλό. Την πλατφόρμα ώστε να μιλήσει για τον ρατσισμό και να γίνει μία από της πιο ξεχωριστές αντιρατσιστικές φιγούρες της δεκαετίας.

Συνολικά η Velasquez  μέσα σε αυτό το διάστημα έχει εκδώσει τρία βιβλία αυτοβοήθειας, έχει παρουσιάσει το TED Talk (παγκόσμιο συνέδριο), έχει δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις μεταξύ αυτών και στην Barbara Walters, έχει περισσότερα από 250.000 likes στο Facebookκαι πάνω από 35.000 followersστο twitter.

Πρόσφατα τώρα ξεκίνησε στο Kickstarter (site που χρηματοδοτούνται  διάφοροι  σκοποί) την καινούρια της καμπάνια το The Lizzie Project. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που θα έχει θέμα την αντιμετωπίσει της ενδοσχολικής βίας και του κοινωνικού ρατσισμού.

Το όνειρο της Lizzie είναι να κάνει την online κοινότητα πιο θετική και δεκτική στο διαφορετικό.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 3.000 υποστηρικτές έχουν χρηματοδοτήσει περισσότερα από   197.000 δολάρια για το  έργο της, που υπερβαίνει τα 180.000 δολάρια που ήταν ο αρχικός στόχος.

Πρόκειται για ένα πολύ καλό εγχείρημα,  καθώς θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να πάρουν δύναμη και θα εκπαιδεύσει κάποιους λίγους να είναι πιο άνθρωποι.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!