Χιλιάδες ζώα θυσιάζονται κάθε χρόνο στην Ινδία προς τιμήν της θεάς Γκαντιμάι

Απίστευτη κτηνωδία παρά τις διαμαρτυρίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για την προστασία των ζώων.


Ινδουιστές άρχισαν σήμερα να θυσιάζουν χιλιάδες ζώα σε απομακρυσμένη περιοχή του Νεπάλ, προς τιμήν μιας θεάς τους και παρά τις διαμαρτυρίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για την προστασία των ζώων.

Το χωριό Μπαριγιαπούρ, κοντά στα σύνορα με την Ινδία, θα γίνει το μεγαλύτερο σφαγείο του κόσμου για τις δύο ημέρες που διαρκεί το τελετουργικό, με τη θυσία αναρίθμητων ζώων, από βουβάλια έως ποντίκια.

“Είναι πολύ εορταστικό το κλίμα, όλος ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος”, δήλωσε ο ιερέας Μανγκάλ Τσαουντχάρι που χοροστατεί της τελετής, από τον τόπο των θυσιών κοντά στον αφιερωμένο στη θεά Γκαντιμάι ναό. “Τα τελετουργικά έγιναν χωρίς πρόβλημα όλο το πρωί και τώρα αρχίσαμε τις θυσίες”.

Οι πιστοί θυσιάζουν πρώτα βουβάλια, τα οποία έχουν μεταφέρει κατά χιλιάδες σε έναν μεγάλο αγρό, δίπλα στο ναό, πριν αρχίσουν να θυσιάζουν άλλα ζώα.

Ο 55χρονος χωρικός Σίτα Ραμ Γιαντάβ ταξίδευε τρεις ώρες για να φθάσει στο Μπαριγιαπούρ και είπε ότι η ατμόσφαιρα θυμίζει “καρναβάλι” με την παρουσία χιλιάδων πιστών. “Προσφέρω μια κατσίκα στην Γκαντιμάι για να προστατεύει την οικογένειά μου. Αν πιστεύεις, η θεά εκπληρώνει την ευχή σου”.

Η γιορτή άρχισε τα μεσάνυχτα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και 1.200 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στο χωριό και στον αγρό όπου γίνονται οι θυσίες, ώστε να ελέγχουν το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθεί το τελετουργικό και να αποτρέψουν τυχόν ταραχές μεταξύ ινδουιστών και ακτιβιστών για την προστασία των ζώων. Η πώληση αλκοολούχων ποτών απαγορεύεται στη διάρκεια της γιορτής.

Μια κατσίκα, ένα ποντίκι, ένα κοτόπουλο, ένας χοίρος και ένα περιστέρι προσφέρθηκαν συμβολικά πρώτες θυσίες στη θεά.

Περί τα 300.000 ζώα είχαν σφαγιαστεί στο τελετουργικό του 2009, κάνοντας το γεγονός αυτό τη μεγαλύτερη θυσία ζώων στον κόσμο που έχει οργανωθεί ποτέ σε έναν μόνο βωμό θυσίας.

Οι υποστηρικτές της προστασίας των ζώων κατηγορούν τις αρχές του ναού ότι “αντλούν οφέλη από την πίστη του κόσμου. Βγάζουν λεφτά εκβιαστικά όπως από τα δικαιώματα εισόδου, στάθμευσης των οχημάτων, κ.ά.”, δηλώνει ο Μανότζ Γκοτάμ, Πρόεδρος της ΜΚΟ Animal Welfare Network Nepal.

Σύμφωνα με τον θρύλο, οι πρώτες θυσίες στο Μπαριγιαπούρ οργανώθηκαν πριν από αιώνες όταν η θεά Γκαντιμάι εμφανίστηκε στο όνειρο ενός φυλακισμένου και του ζήτησε να οικοδομήσει ένα ναό προς τιμήν της. Ο πρώην κρατούμενος απελευθερώθηκε από τα δεσμά του και έκτισε τον ναό.

Εκστρατεία για την απαγόρευση του τελετουργικού είχε αρχίσει με την υποστήριξη της Βρετανίδας ηθοποιού Τζοάνα Λάμλεϊ και την ενίσχυση της Μπριζίτ Μπαρντό που έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Νεπάλ ζητώντας να τερματιστεί η “βάναυση παράδοση”.

πηγή enikos.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!