Προβλήματα σε Αττική και Πελοπόννησο απο τον Χιονιά!

Προβλήματα στην κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Πελοπόννησο έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στην κεντρική Πελοπόννησο. Πολλά είναι τα προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες. Συνεργεία των δήμων και μισθωμένα οχήματα ιδιωτών καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Ήδη όμως με μεγάλα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας από το 124ο έως το 198ο χιλιόμετρο και μόνο με αλυσίδες.

Το ίδιο συμβαίνει και στην ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης, Τρίπολης – ‘Αστρους, Τρίπολης – Πύργου και Τρίπολης – Καλαβρύτων.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες και για την κυκλοφορία στο δρόμοΣπάρτης – Μεγαλόπολής, στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Τρίπολης και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας στην ορεινή Αρκαδία και στα ορεινά χωριά του Πάρνωνα.

Η αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε φορτηγά ανω των 3,5 τόνων στην ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης. Λόγω της χιονόπτωσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την περιφέρεια του δήμου Γορτυνίας και σε Καστρί και Άγιο Πέτρο του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Προβλήματα και στην Αττική

Η έντονη χιονόπτωση από το απόγευμα της Δευτέρας έχει προκαλέσει προβλήματα και σε περιοχές της Αττικής. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, αρχικά διεξαγόταν μόνο με αλυσίδες, στη συνέχεια όμως διεκόπη.

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων έχει διακοπεί και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης, αλλά και στη λεωφόρο Χασιάς – Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!