H 84χρονή που αρνήθηκε 1 εκατομμύριο δολλάρια για να δώσει το σπίτι της – Εσύ θα το πουλούσες;

Μια απίστευτη ιστορία.


Όταν μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία θέλησε το 2006 να χτίσει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στο Seattle των ΗΠΑ, κανείς δεν θα περίμενε πως η 84χρονη τότε Edith Macefield θα ήταν το μοναδικό τους εμπόδιο. Της ζητήθηκε επανειλημμένως να πουλήσει το σπίτι της και μάλιστα έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού μα η ίδια αρνιόταν πεισματικά. Δεν αλλαξε γνώμη ακόμη κι όταν της προσφέρανε 1εκ. δολάρια!

«Δεν θέλω να φύγω. Δεν χρειάζομαι τα χρήματα, δεν σημαίνουν τίποτα», δήλωνε με ήρεμη βεβαιότητα η Edith. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να εξαγοράσει το χώρο που γέννησε τις αναμνήσεις της. «Η μητέρα μου πέθανε εδώ, σε αυτόν εδώ τον καναπέ» συνέχισε. Η Edith Macefield μετακόμισε μόνιμα από την Αγγλία που ζούσε στην Αμερική για να φροντίσει την μητέρα της όταν αρρώστησε και στάθηκε στο πλευρό της μέχρι το τέλος. Τίποτα δεν μπορούσε να την απομακρύνει από την εστία της, από τη φωλιά των νοσταλγικών της εικόνων.

Η πεισματική της άρνηση την κατέστησε τοπική ηρωίδα στην ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια η φήμη της πήρε τεράστιες διαστάσεις. Η υπερασπίστρια της πραγματικής αξίας που θα έπρεπε να έχουν τα υλικά αγαθά στη ζωή μας ήταν αυτό που λένε οι νέοι «τυπάρα» και αυτό που λένε οι μεγαλύτεροι «φιλοσοφημένη εστέτ». Όταν τελικά κέρδισε την πολυπόθητη μάχη, οι εργασίες του εμπορικού κένρου ξεκίνησαν κάνοντας φρικτό θόρυβο. Εκείνη δυνάμωνε την τηλεόραση και δήλωσε «Έχω ζήσει τον Β Παγκόσμιο. Ο θόρυβος δεν με ενοχλεί, θα τελειώσουν μια μέρα»



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!