Ντάισελμπλουμ: Το “όχι” της Κυριακής μπορεί να σημάνει το τέλος της Ελλάδας από το ευρώ

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προέβη σήμερα σε δηλώσεις στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, Reuters


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προέβη σήμερα σε δηλώσεις στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, Reuters σχετικά με το θέμα που έχει μονοπωλήσει τις τελευταίες ημέρες  στην Ευρώπη, δηλαδή το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο Ολλανδός επικεφαλής, δήλωσε ότι το ενδεχόμενο επικράτησης του όχι στο δημοψήφισμα θα φέρει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι στην περίπτωση του όχι, θα ζημιωθεί η Ελλάδα και δεν θα ισχυροποιηθεί η διαπραγματευτική της δύναμη, όπως αναμένει η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Προειδοποίησε, μάλιστα, την Ελλάδα ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι το αναμενόμενο, θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί η χώρα εκτός ευρώ. Επίσης, έκπληξη και απορία προκαλεί το γεγονός ότι ο Ολλανδός Υπ. Οικ. και επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως το δημοψήφισμα είναι, ουσιαστικά, ανούσιο, καθώς έχει σχέση με τις προτάσεις των θεσμών, η προθεσμία των οποίων ωστόσο, έχει λήξει από την περασμένη Τρίτη.

«Πρέπει να φύγει από το τραπέζι μια ψευδαίσθηση: ότι εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης και ότι θα καταλήξει κανείς με ένα ευκολότερο και πιο ελκυστικό πακέτο», καταλήγει ο Ολλανδός, σύμφωνα με το newsbeast.gr.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!