Μεγάλη απάτη στη Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού καταγγέλουν τουρίστες απο την Ευρώπη
Διαφορετικά εισιτήρια για το ίδιο θέαμα εκδίδουν οι υπέυθυνοι.
Ερευνα στις πρακτικές τιμολόγησης του θεματικού πάρκου της Ντίσνεϊλαντ, έξω από το Παρίσι, πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι γαλλικές αρχές μετά τις έντονες διαμαρτυρίες Βρετανών και Γερμανών επισκεπτών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι αποκλείονται από κάποια ειδικά εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου καταβάλλουν αυξημένη τιμή κατά 15% για τα ημερήσια εισιτήρια. Μάλιστα, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αρκετές καταγγελίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο εκπρόσωπος του θεματικού πάρκου, πάντως, υποστήριξε ότι πρόκειται για κάποιες προωθητικές εκστρατείες, οι οποίες είναι εποχικές. Η εφημερίδα, πάντως, αναφέρει ότι για το ίδιο πακέτο εισιτηρίων οι Γάλλοι πληρώνουν 1.346 ευρώ, οι Βρετανοί 1.870 ευρώ και οι Γερμανοί 2.447.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί ότι η Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού δεν επιτρέπει στους καταναλωτές από κάποια κράτη – μέλη της Ε.Ε. να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή τιμή. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Το πρόβλημα, πιθανώς, να οφείλεται στο ότι ένας Βρετανός προσπαθεί μεν να παραγγείλει ένα πακέτο εισιτηρίων από τη γαλλική ιστοσελίδα του θεματικού πάρκου, αλλά δεν μπορεί να το πετύχει αυτό επειδή δεν διαθέτει γαλλική πιστωτική κάρτα. Η γαλλική κυβέρνηση, πάντως, πρόκειται να ερευνήσει το ζήτημα.
Εκπρόσωπος του θεματικού πάρκου, το οποίο σίγουρα είναι από τους πιο προσφιλείς προορισμούς μικρών και μεγάλων, δήλωσε ότι η τιμή του εισιτηρίου είναι η ίδια σε ολόκληρη την Ε.Ε. Ωστόσο, η εταιρεία πολλές φορές ξεκινά διάφορες προωθητικές καμπάνιες, όπως ειδικές τιμές για τις γιορτές, τις σχολικές διακοπές, κ.ο.κ. Οι πελάτες δεν αποκλείονται από αυτά τα εκπτωτικά πακέτα με βάση τον τόπο όπου βρίσκονται. Ομως, είναι πιθανό οι προσφορές που γίνονται για συγκεκριμένη χώρα να είναι κλειστές για τους καταναλωτές, των οποίων η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα δεν έχει εκδοθεί σ’ αυτή τη χώρα. Πρόκειται για μία προσπάθεια να περιορισθούν οι διαδικτυακές απάτες.