Αυτός είναι ο διάδοχος του Μίστερ Μπιν – 12χρονος καταστρέφει πίνακα 350 χρόνων και ανεκτίμητης αξίας [βίντεο]

H ζημιά που προκάλεσε ο νεαρός μαθητής αποκαταστάθηκε πλήρως, ευτυχώς!


Στην πρώτη ταινία του ο Mr Bean, σε μια από τις χαρακτηριστικές του γκάφες, καταστρέφει τον εξαιρετικά σημαντικό πίνακα «Η μητέρα του Γουίστλερ» σε ένα Βρετανικό μουσείο.

Ένα εντελώς ανάλογο περιστατικό συνέβη στην πρωτεύουσα της Ταιβάν, Ταιπέι από ένα μαθητή που ζήλεψε την δόξα του χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον.

Ο 12χρονος μαζί με το σχολείο του επισκέφτηκε την πινακοθήκη της πόλης. Υπήρχε μια σημαντική έκθεση με τίτλο: «Τhe Face of Leonardo: Images of a Genius». Μπροστά σε κάθε έκθεμα η δασκάλα εξηγούσε στους μαθητές την ιστορία του, ποιος το δημιούργησε, πότε το δημιούργησε, από τι αποτελείται και πόσο στοιχίζει.

Κάποια στιγμή τα παιδάκια στάθηκαν μπροστά από μια ελαιογραφία του 17ου αιώνα που αποδίδεται στον ιταλό ζωγράφο Paolo Porpora. Η δασκάλα και εδώ τους εξήγησε την τεχνοτροπία μετα – μπαρόκ του καλλιτέχνη, τα υλικά το πότε δημιουργήθηκε το έργο και μετά η τάξη κατευθύνθηκε προς τον επόμενο πίνακα.

Ο πίνακας έπαθε σημαντική ζημιά, αφού ο 12χρονος της άνοιξε μια τρύπα με το χέρι του σε μέγεθος μπουνιάς.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus Taiwan News, οι διοργανωτές δεν θα ασκήσουν δίωξη στην οικογένεια του παιδιού, ούτε θα ζητήσουν αποζημίωση, αφού ο πίνακας ήταν ασφαλισμένος, ενώ από την εξέταση του βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας φαίνεται καθαρά ότι παραπατάει και πέφτει άθελα του.

1130869_m3w620h372q75s1v22901_museumtaiwan

fix_3418068b

paintclose_3418067b



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!