Υπογράφηκε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ δύο αντρών [φωτό]

Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ενός ζευγαριού ανδρών υπογράφηκε τη Δευτέρα το πρωί, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.


Ένας γιατρός κι ένας εκπαιδευτικός θέλησαν να επισφραγίσουν τη σχέση τους και να κάνουν την αρχή στα ίσα δικαιώματα των πολιτών. Την είδηση έκανε γνωστή αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων με ένα tweet του ενώ στη συνέχεια ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε ανακοίνωση.

«Υπέγραψα πριν από λίγο το 1ο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού. Σημαντική μέρα για τα δικαιώματα στη χώρα μας», έγραψε ο κος Γιώργος Καμίνης.

Ενώ η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά: «​Το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Όπως ο δήμαρχος Αθηναίων είχε δημοσίως δεσμευθεί, η ληξιαρχική πράξη με στοιχεία 25/1/2016 μεταξύ των Α.Ρ. και Σ.Μ., ιατρού και εκπαιδευτικού, αντιστοίχως, φέρει τη δική του υπογραφή.

Ο κ. Καμίνης, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Α.Ρ., κατά την τελετή της υπογραφής εξέφρασε τις ευχές του, σημειώνοντας ότι η σημερινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, είναι πολύ σημαντική για τα δικαιώματα στην Ελλάδα και την εναρμόνισή της χώρας μας με τη διεθνή πραγματικότητα».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!