Η παρέα του «Ανάδειξέ το» σε έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση απόψε

«Ανάδειξε το»: Νοσταλγικό, ενημερωτικό και πολυθεματικό! Σήμερα στις 21:00 στο SBC


Η παρέα του «Ανάδειξέ το» σε έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση απόψε, βράδυ Παρασκευής, 29/01, με ιδιαίτερες και ετερόκλητες συνεντεύξεις που έγκειται να εξάψουν την περιέργεια και το ενδιαφέρον κάθε τηλεθεατή! Απόψε στις 21.00, στο SBC!

 Απόψε η δημοσιογραφική ομάδα του «Ανάδειξέ το» έχει προετοιμάσει για τον τηλεθεατή μία διακριτή τηλεοπτική εμφάνιση που αιτιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό της εκπομπής ως «πολυθεματικό magazino». Ιδιαίτερα θέματα από τον συγγραφικό κόσμο, που έχει την ιδιότητα να ταξιδεύει το πνεύμα, αλλά και από τον τομέα των εναλλακτικών θεραπειών, που πλέον αναγνωρίζονται ως ένα αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων και αποσυμφόρησης της έντασης και του στρες της καθημερινότητας, αναλύονται με τρόπο που διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του τηλεθεατή, μέσα από μία διαδικασία παντρέματος της λογικής με την ενεργειακή συναίσθηση.  

Πρώτος καλεσμένος της εκπομπής ο οικονομολόγος και συγγραφέας, κ. Σταμάτης Πάρχας, ο οποίος συζητά με την Άννα Νικολαΐδη για το βιβλίο: «Craftbook.II – Ετερότητα», ένα πολυσυλλεκτικό έργο που δημιουργήθηκε με τη συμβολή αξιόλογων ανθρώπων διαφόρων ιδιοτήτων.  Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο που προέκυψε από το «πάντρεμα» διάφορων στοιχείων όπως ποιημάτων, πεζών κειμένων, φωτογραφιών και ζωγραφικής, τα οποία επιμελήθηκαν –ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο- διάφορα ετερόκλητα άτομα από μία ομάδα στο Facebook, με μοναδικό κοινό τους στοιχείο την τάση για καλλιτεχνική έκφραση. Έτσι προέκυψε αυτό το έργο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε από την ουσιαστική συμβολή ανθρώπων με ανόμοια επαγγέλματα και τρόπο ζωής, για να αναδείξει την ομορφιά της αποκαλούμενης «ετερότητας».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Μικρές Εκδόσεις, προμηνύοντας όπως χαρακτηριστικά λέει και ο κ. Πάρχας στη συνέντευξή του πως: «η διαφορετικότητα προκαλεί δημιουργικότητα». Ένα βαθυστόχαστο μήνυμα που θα μπορούσε να δώσει τροφή  για ουσιαστική σκέψη στις ημέρες μας, που χρήζουν μιας γενικότερης αναθεώρησης των όσων πιστεύαμε έως  τώρα..

 parxas

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής πραγματεύεται ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ την ιατρική -και όχι μόνο- κοινότητα. Δεν είναι άλλο από το θέμα των εναλλακτικών θεραπειών, το οποίο αναλύεται μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση της παρουσιάστριας με την κ. Τζένη ΔοντάArt and Alternative Therapist, καθώς και δημιουργό κι εμπνεύστρια του εναλλακτικού εργαστηρίου τέχνης και θεραπείας «Θεατροχρώματα». 

Έχοντας ασχοληθεί με το θέατρο, τη σκηνογραφία, τη σκηνοθεσία και τις εναλλακτικές θεραπείες, έρχεται να εξηγήσει πως οι τέχνες και η έκφραση μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ελάφρυνση της ψυχής και του πνεύματος από πράγματα και παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία του ατόμου καθημερινά. Έτσι, όπως λέει η ίδια, προέκυψαν και τα «Θεατροχρώματα», ένα θεατρικό σύστημα που συνδυάζει αρχές τέχνης, ψυχαγωγία και χρωματοθεραπεία, ώστε να φέρει το άτομο πιο κοντά στο κέντρο του, στην αλήθεια του και να ‘θεραπεύσει’ το πνεύμα του. Ωστόσο, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καμία εναλλακτική θεραπεία δεν υποκαθιστά την ιατρική γνωμάτευση ή αγωγή. Ο ρόλος της είναι να δρα ανεξάρτητα και υποστηρικτικά στην ενίσχυση του σώματος και του πνεύματος, και είναι ολοένα και περισσότερες οι μαρτυρίες ανθρώπων που δηλώνουν ότι ένιωσαν την διαφορά μέσα τους.

 donta

Ταξιδιάρικο και νοσταλγικό το κλείσιμο της εκπομπής, με μία διάθεση αναδρομής σε παλαιότερα ιστορικά συμβάντα – λέξεις, εικόνες και μνήμες ιστορικών προσώπων που αναβιώνουν στο σήμερα μέσα από ένα θολό πέπλο, προϊόν μυθοπλασίας του δημιουργού με την πένα. Ο συγγραφέας και νομικός, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου μιλά στην Άννα Νικολαΐδη για το βιβλίο του: «Η Μεγάλη Σύνοδος Φερράρας-Φλωρεντίας», των Εκδόσεων Μπαρτζουλιάνος, και εξηγεί ποιος ήταν ο λόγος που εμπνεύστηκε την ιστορία του από τα αρχαία Βυζαντινά χρόνια.

Ξεκινά έτσι ένας διάλογος ιστορικού ενδιαφέροντος που περιστρέφεται γύρω από τον προβληματισμό του κοινωνικού βίου – πώς ήταν τότε η ζωή, τι άλλαξε, τι παρέμεινε το ίδιο;  Συναρπαστικό να σκεφτεί κανείς ότι κοιτώντας πίσω στα χρόνια του Βυζαντίου, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει βαθιά ριζωμένο ένα κομμάτι αυτού που είμαστε σήμερα..

basileioy



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!