Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος την Ηλεία – Σκηνές πανικού σε γήπεδο [βίντεο]

Ιδιαίτερα αισθητός, λόγω και του μικρού εστιακού του βάθους και της μεγάλης του έντασης, έγινε ο χθεσινός σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ηλεία.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην ορεινή ζώη του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταλισθήσεις στα σύνορα Ηλείας-Αρκαδίας και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Ερυμάνθου.

Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε παλιά σπίτια στα Κρέστενα.

Οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι λόγω του ιστορικού της περιοχής αλλά και των ρηγμάτων, παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που προκάλεσε ο σεισμός είναι το βίντεο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 ΕΣΚΑΗ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος, για τη σεισμική δόνηση.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο Ευθύμιος Σώκος, «θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να είμαστε βέβαιοι», ενώ σχετικά με την εξέλιξη της μετασεισμεικής δραστηριότητας, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Ηλείας έχει σεισμικό παρελθόν και τα ρήγματα που είχαν δώσει σεισμούς τα προηγούμενα χρόνια είχαν μικρότερο εστιακό βάθος.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!