Τι θα κάνει ο Τραμπ ως πρόεδρος

Για Ισραήλ, Κούβα, ΝΑΤΟ.


Τα πάνω κάτω θα φέρει στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ο κ. Ντόναλντ Τραμπ αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε χτες Δευτέρα βράδυ στο CNN.

Λεπτομερέστερα, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εκατομμυριούχος ακροδεξιός επιχειρηματίας και σόουμαν, αφού αρχικά προειδοποίησε το κατεστημένο του κόμματος να μην προσπαθήσει να του κόψει το δρόμο προς την υποψηφιότητα στις εκλογές του Νοέμβρη, μεταξύ άλλων είπε:

  • Θα μεταφέρω την αμερικανική πρεσβεία του Ισραήλ από το Τελ Αβιβ στην Ιερουσαλήμ (Σ.Σ. Άκρως προκλητική δήλωση προς τους Άραβες, δεν το έχει ζητήσει καν το Ισραήλ)
  • Στο ΝΑΤΟ πληρώνουμε δυσανάλογα. Είναι πάρα πολλά. Ειλικρινά, ο κόσμος είναι διαφορετικός σήμερα απ’ ό,τι ήταν όταν ξεκίνησε η ιδέα [του ΝΑΤΟ]. Πρέπει να το επανεξετάσουμε, αλλά ίσως πρέπει να του καταβάλλουμε πολύ λιγότερα
  • Και οι ένοπλες δυνάμεις μας στο ΝΑΤΟ πρέπει να μειωθούν
  • Η Κούβα έχει «μία κάποια δυναμική». Αν εκλεγώ πρόεδρος, θα συνεχίσω την οικονομική και διπλωματική ομαλοποίηση. Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, κυρίως το επιτόκιο 49%, που πρέπει να αναπροσαρμοστούν πριν εξεταστεί σοβαρά μια επιχειρηματική συμφωνία.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!