Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air στην Κύπρο – Απελευθερώνει ομήρους ο αεροπειρατής

Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αεροπειρατή


Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air που εκτελούσε δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αεροπειρατή
Σύμφωνα με το Russia Today υπάρχουν υποψίες πως είναι οπλισμένος ή ότι έχει βόμβα – Πληροφορίες πως αφέθηκαν ελεύθεροι επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά

Έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα και το Airbus έχει απομονωθεί στο διάδρομο
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου – Το αεροπλάνο έχει 55 επιβάτες και 5μελες πλήρωμα

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Πληροφορίες από το SkyNews αναφέρουν ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων, μάλιστα αναφέρεται ότι έχουν εξέλθει 20 άτομα, γυναίκες και παιδιά.

 

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο αεροπειρατής απείλησε τον πιλότο του αεροσκάφους της Egypt Air πως θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένος. Πέρα όμως από το αίτημα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο αεροπειρατής δεν έχει κάνει κανένα άλλο αίτημα!

  “Εγκλωβισμένες” πτήσεις

Δύο πτήσεις, μία της Aegean και μια της WizAir ήταν έτοιμες για απογείωση από το αεροδρόμιο της Λάρνακας αλλά μετά τις εξελίξεις, έχουν παραμείνει στον αεροδιάδρομο χωρίς να δίνεται η άδεια για απογείωση ή αποχώρηση.

  Reuters: Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατιναχθεί!

Το Reuters μεταδίδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο αεροπειρατής απείλησε να πυροδοτήσει ζώνη με εκρηκτικά μέσα στο αεροπλάνο της Egypt Air που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Από τις κυπριακές αρχές πάντως αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!