Άρση των capital controls «εντός των επόμενων μηνών»

Αν συντρέξουν τρεις σημαντικοί όροι που έθεσε η Λούκα Κατσέλη.


Την εκτίμηση ότι τα capital cotrols θα μπορούσαν να αρθούν «εντός των επόμενων μηνών» έκανε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, εφόσον, όμως, συντρέξουν τρεις σημαντικοί όροι. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΕΤ και του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας πρόσθεσε επίσης ότι χωρίς την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δεν θα επιστρέψει η κανονικότητα για την ελληνική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και για τους απλούς καταθέτες.

Μιλώντας στην DW στο περιθώριο Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει στο Βερολίνο ο Economist η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επισυμβεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ως τρεις βασικές προϋποθέσεις για την άρση των capital controls η Λούκα Κατσέλη έθεσε τις εξής: «Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!