HEGY: Μεγάλη συμφωνία για ΕΛΛΑΔΑ-ΑΙΓΥΠΤΟ

To HEGY έχει σκοπό την διμερή σύσφιξη σχέσεων τόσο στον εμπορικό τομέα γενικά, όσο και στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργικής ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κατασκευών, των real estate, των δημοσίων έργων, του πολιτισμού και γενικότερα την ισχυροποίηση των κοινών επιδιώξεων του εμπορικού κόσμου των δύο χωρών.


Τα εποικοδομητικά, για τις συμμετέχουσες χώρες, αποτελέσματα των τριμερών συμφωνιών  Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, αφού αμέσως μετά την επίτευξη τους, δημιουργήθηκε η βάση για την διοργάνωση του πρώτου Έλληνο-Αιγυπτιακού ΗEGY, με συμμετοχή περισσοτέρων των 650 αιγυπτιακών επιχειρήσεων και αντιστοίχως 350 ελληνικών, που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η αγγλική, ελληνικής ιδιοκτησίας, εταιρία ASBC Consultants Ltd. σε συνεργασία με την αιγυπτιακή  ALMARSAWIYAH  S.A.E.

Η επικοινωνία ανετέθη στον όμιλο GrandeSecretoMediaGroup όσο αφορά την Ελλάδα, παράλληλα όμως υπάρχει διακρατική επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αιγύπτου , για την χάραξη μίας κοινής επικοινωνιακής στρατηγικής.

To HEGY έχει σκοπό την διμερή σύσφιξη σχέσεων τόσο στον εμπορικό τομέα γενικά, όσο και στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργικής ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κατασκευών, των real estate, των δημοσίων έργων, του πολιτισμού και γενικότερα την ισχυροποίηση των κοινών επιδιώξεων του εμπορικού κόσμου των δύο χωρών, στο πλαίσιο της γεωπολιτικής τους θέσης, της μεν Ελλάδος ως κυριότερης και κοντινότερης πύλης εισόδου στην Ευρώπη, σε σχέση με την Αφρική και την Μέση Ανατολή , της δε Αιγύπτου ως πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικανικής ηπείρου και κυριότερης και σημαντικότερης πύλης εισόδου προς αυτήν.

Στο πλαίσιο συναντήσεων του ΗEGY, του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι η αντιστοίχιση κάθε Ελληνικής πρωτοβουλίας, τεχνογνωσίας, επιστημονικής κατάρτισης ή εμπορικής δραστηριότητας , με μία Αιγυπτιακή και αντιστρόφως, ανεξαρτήτως τομέα εφαρμογής, αναμένεται και η σύνδεση ελληνικών πόλεων, δήμων και νησιών με αντίστοιχες της Αιγύπτου.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο ΗEGY θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Αθήνα, ενώ είναι προγραμματισμένο το Ελληνό-Αιγυπτιακό HEGΥ, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για τα επόμενα 4 χρόνια τουλάχιστον.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!