Δώρο Πάσχα 2016: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα το πάρουν

Πώς υπολογίζεται


Μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι οι δικαιούχοι του δώρου Πάσχα, το οποίο πρέπει να καταβληθεί έως και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για τους μισθωτούς, το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών, εάν δηλαδή πληρώνονται με μισθό ή ημερομίσθιο. Ειδικότερα το δώρο είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι άνεργοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Όσο για τους άνεργους του ΟΑΕΔ, το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!