120 χρόνια σε ράγες κλείνει ο Οδοντωτός και το γιορτάζει [φωτό]

Το ιστορικό τρένο Διακοπτού – Καλαβρύτων έχει γενέθλια στις 7-8 Μαΐου


ο ιστορικό τρένο Διακοπτού – Καλαβρύτων, ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος, μας ταξιδεύει αδιάκοπα επί 120 ολόκληρα χρόνια.
Για τον εορτασμό της σημαντικής επετείου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, τον Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού, τον Σύλλογο Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, την Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. και το Γενικό Λύκειο Διακοπτού θα πραγματοποιήσουν σειρά επετειακών εκδηλώσεων τον Μάιο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως μήνας του Οδοντωτού.

image

Οι εναρκτήριες επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου και συμπίπτουν με τη διοργάνωση του 36ου πανελλήνιου περάσματος του φαραγγιού του Βουραϊκού. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την προβολή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η ανάδειξη της μοναδικότητας του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων και του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO, είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος που θα περιλάβει διάφορες εκδηλώσεις στο Διακοπτό και στα Καλάβρυτα, όπως:

• ημερίδες
• εκδηλώσεις γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα
• μουσικές εκδηλώσεις
• έκδοση και παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο Μουντζούρης στη Μηχανή του Χρόνου: Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων 1896-2016».

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην προβολή του προγράμματος με την πρόσκληση δημοσιογράφων από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό και να προβάλουν τόσο τους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όσο και τη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή.

Στο πλαίσιο των επετειακών δραστηριοτήτων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για όλο το μήνα Μάιο προσφέρει μειωμένο εισιτήριο για τους μαθητές των σχολείων, ενώ προτίθεται να μειώσει τις τιμές και για τους ενήλικες.

Με σταθερό προσανατολισμό την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όλοι οι τοπικοί φορείς στοχεύουν στην καθιέρωση του Μαΐου κάθε έτους ως “Μήνα Οδοντωτού”, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση του αριθμού των εκδρομέων και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!