H πρώτη Vogue Arabia θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Η πριγκίπισσα Deena Al-Juhani Abdulaziz, διευθύντρια σύνταξης της πρώτης Vogue Arabia


H είδηση ανακοινώθηκε χτες από την Condé Νast με την πριγκίπισσα να δίνει πανευτυχής συνέντευξη στους Financial Times. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για την πρώτη Vogue Arabia στην ιστορία του περιοδικού αλλά κυρίως γιατί μπορεί να φέρει την πολυπόθητη άνοιξη στην αραβική οικονομία.

Με το ισχυρό δολάριο από τη μια πλευρά και την πτώση της τιμής του πετρελαίου από την άλλη, τα πολυτελή mall του Ντουμπάι είδαν την πελατεία τους να κατακρημνίζεται. Ο λόγος για τους Ρώσους και Κινέζους nouveaux riches που τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτούσαν ουσιαστικά την αγορά ειδών πολυτελείας του Κόλπου.

Η Vogue Arabia, λοιπόν, σε συνδυασμό με το όνομα της πριγκίπισσας Deena Al-Juhani Abdulaziz που έχει παντρευτεί μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, είναι το κίνητρο, που όπως δηλώνει η ίδια, χρειάζεται η αραβική μόδα για να πάρει μπροστά. «Οι Άραβες καταναλωτές υπήρχαν πριν από τους Ρώσους και τους Κινέζους», εξηγεί χαρακτηριστικά, «και αυτούς θέλουμε να ενισχύσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι απευθυνόμαστε σε ένα κοινό 350 εκ. ανθρώπων».

Οι φήμες για την έκδοση του περιοδικού κυκλοφορούσαν χρόνια αλλά όπως επισήμαναν από την Condé Νast, «χρειάζεται πάντα το σωστό timing μέχρι να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει η δημιουργική ομάδα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο της Vogue».

Προς το παρόν η δίγλωσση έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε συνεργασία με την Νervora που έχει το αντίστοιχο site style.com/arabia θα είναι online αλλά αναμένεται η έντυπη την άνοιξη με 11 τεύχη τη χρονιά.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!