Διακοpet-sitting για φιλόζωους

Αν μένουν λίγες μέρες μέχρι να διακοπάρεις και ακόμη δεν έχεις βρει ποιος θα προσέχει το "παιδί" σου, αυτή είναι η λύση που έψαχνες και που θα διώξει μακριά κάθε τύψη.

Αν μένουν λίγες μέρες μέχρι να διακοπάρεις και ακόμη δεν έχεις βρει ποιος θα προσέχει το “παιδί” σου, αυτή είναι η λύση που έψαχνες και που θα διώξει μακριά κάθε τύψη.


Κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο οι διακοπές που αποτελούν μόνιμο άγχος. Είναι και εκείνα τα απρογραμμάτιστα επαγγελματικά ταξίδια, κατά τα οποία πρέπει να λείπεις και όσες φορές κι αν μπει ο σκύλος ή η γάτα σου μες τη βαλίτσα με αυτό το ικετευτικό βλέμμα, ξέρεις πως δε μπορείς να τα πάρεις μαζί. Πράγματι, αλλά πού τα αφήνεις; Ειδικά αν πρόκειται για πολλές ημέρες ή σε περιόδους αιχμής που κάθε εναλλακτική, λείπει ταυτόχρονα μαζί σου. Προσωπικά, ό,τι είχα βρει σε κέντρο φιλοξενίας, πέρα από το ό,τι ήταν πανάκριβο, τα ζωάκια τα είχαν συνεχώς μέσα σε μικρά κλουβιά με τις φάτσες τους να είναι όλες μες τη μαύρη κατάθλιψη. Οι δε τιμές, ασχολίαστες.

Την ευφυέστατη ύπαρξη του keeppet.gr την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, όταν είδα φιλικό μου ζευγάρι να ποστάρει στα social media τους δύο σκύλους του, μαζί με έναν ακόμη και υπέθεσα πως υιοθέτησαν τρίτο μέλος. Ωστόσο, στο σχόλιο από κάτω, διαπίστωσα πως επρόκειτο για μουσαφίρη, μέσω μιας κάποιας υπηρεσίας που ε-πι-τέ-λους, αποφάσισε να παρέχει pet-sitting με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για τα ζώα. Αυτό που λέγαμε όταν μας πρωτοεπισκέφθηκε η κρίση: η επιχειρηματικότητα που προκύπτει από άμεσες ανάγκες και κυρίως στην υπηρεσία του πολίτη, μπορεί όχι μόνο να ανθίσει, αλλά να συντελέσει μικρά θαύματα.13336063_1680422885553679_6123177525765949390_n

Το τζίνι στην προκειμένη, ονομάζεται Φοίβος Παντελίδης και αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με το δικό του κατοικίδιο πριν κάμποσο καιρό όταν προέκυψε ένα ταξίδι στη Γενεύη. Κάπως έτσι, μαζί με την αδερφή του Κατερίνα και τον Χριστόφορο Βαλμά ένωσαν την πείρα τους -ο καθένας σε σχέση με το δικό του γνωστικό αντικείμενο- όπως και την λατρεία τους για τα ζώα, με άμεση συνέπεια τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που βάσει του sharing economy σκεπτικού κάνει χαρούμενους ιδιοκτήτες και κατοικίδια. Έτσι, αν χρειαστεί να λείψεις για ένα χρονικό διάστημα, μέσω αυτής, μπορείς να βρεις κάποιον κοντά στη δική σου φιλοσοφία και (γιατί όχι;) περιοχή που θα φροντίζει τον καλύτερό σου φίλο εν τη απουσία σου.

Μία περιήγηση στην ιστοσελίδα που λόγω αυξημένης ζήτησης από το ξεκίνημά της τον Δεκέμβριο του 2015 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε χρήστες και επισκέψεις, είναι αφενός πολύ εύκολη, αφετέρου εξαφανίζει με τις τόσες λεπτομέρειες όλες εκείνες τις λογικές υποψίες του γονέα που μπορεί να έχει ο καθένας μας, από αυτές που υπαγορεύουν ότι συνήθως κάτι όταν παραείναι καλό δύσκολα να είναι και αληθινό.

Αρχικά λοιπόν, εγγράφεσαι ή συνδέεσαι με το facebook σου, δηλώνεις τις ημερομηνίες που θα λείπεις και θα χρειαστείς keeper και κάνεις αναζήτηση. Στα αποτελέσματα, εμφανίζονται όσοι αντιστοιχούν στα κριτήρια που έθεσες εξαρχής και μπορείς να μπεις στο προφίλ του καθενός ξεχωριστά για να επιλέξεις ποιος θα προσέχει τον πολύτιμο “θησαυρό” σου. Στην περίπτωση από την άλλη, που θέλεις να γίνεις keeper, περνάς τα στοιχεία σου, καθώς και την αμοιβή που θα χρεώνεται σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και περιμένεις να έχεις κάποιο request από ενδιαφερόμενο.

Κατά τις επιταγές του keeppet.gr, ο keeper που εννοείται μπορείς να γνωρίσεις από κοντά πριν την τελική επιλογή του, είναι υποχρεωμένος να  επικοινωνείτε κάθε μέρα, να στέλνει φωτογραφίες από το ζωάκι σου, ενώ μερικοί από αυτούς, χρησιμοποιούν και skype για ακόμη περισσότερη διάδραση. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας έχουν προνοήσει και για την περίπτωση που συμβεί ο,τιδήποτε αναπάντεχο και γι’ αυτόν τον λόγο παρέχεται δωρεάν 24ωρη κτηνιατρική υποστήριξη. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, την ασφάλεια δηλαδή, έκαστος keeper πληρώνεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της φιλοξενίας ώστε να υπάρχει σιγουριά ως προς την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών, ενώ σε περίπτωση που πριν τη διαδικασία της φιλοξενίας, γνωριστείτε με τον keeper και δε “σου ταιριάζει”, η κράτηση μπορεί να ακυρωθεί και να επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων που δεσμεύτηκε από την (πιστωτική ή χρεωστική) κάρτα σου. Τα reviews που υπάρχουν στην ιστοσελίδα και τo επίσημο προφίλ του keepet.gr στο facebook είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές για την έκβαση της κάθε σπιτικής φιλοξενίας (98% επιτυχία με 5 στα 5 αστέρια).

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να δεις πάνω κάτω στην πράξη, όσα προαναφέραμε για την πλατφόρμα που μεταξύ άλλων, δημιουργεί και φιλίες.

Το καλύτερο όμως, στο άφησα για το τέλος. Το keeppet.gr φροντίζει με τον τρόπο του όλα τα ζωάκια, αφού το 2% των εσόδων του προωθείται σε φιλοζωικούς σκοπούς, όπως και στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Dog’s Voice που στηρίζει ελληνικές φιλοζωικές οργανώσεις, τη στιγμή που πολλοί keepers επίσης προσφέρουν μέρος της αμοιβής τους για να γίνει καλύτερος ο κόσμος που ομορφαίνουν με την παρουσία και την φιλία τους τα ζώα.

Αυτή τη στιγμή και στο διάστημα των μόλις οκτώ μηνών λειτουργίας του, υπάρχουν 10.000 εγγεγραμμένοι χρήστες, εξάλλου από τον περασμένο Ιούνιο έως και τον παρόντα Αύγουστο η “πορεία” των κρατήσεων είναι ανοδική κατά 100% (!). Παράλληλα, κατόπιν επιτακτικής ζήτησης εμπλουτίστηκε η κατηγορία των μικρόσωμων ζώων που μπορούν να φιλοξενηθούν (φυλάσσονται και κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, παπαγάλοι κλπ), ενώ λίαν συντόμως θα υπάρχει ειδική υπηρεσία για ημερήσια φροντίδα ή dog walking (μην ξεχνάς πως στις Η.Π.Α το dog walking είναι κανονικό επάγγελμα). Τέλος, οι Κύπριοι ενδιαφερόμενοι, θα χρειαστεί να κάνουν μόλις έναν μήνα υπομονή για να αποκτήσουν το δικό τους αντίστοιχο keepet τον Σεπτέμβριο.

www.keeppet.gr

www.facebook.com/keeppetgreece



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!