Οι ελληνικές συμμετοχές στη 13η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ημέρα μεταλλίου για την Ελλάδα

Ημέρα μεταλλίου για την Ελλάδα


Ημέρα μεταλλίου θα είναι και η 13η των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα αγωνιστούν, εάν φυσάει, στη medal race των 470 που αναβλήθηκε, για να «μάθουν» τι χρώμα θα είναι το μετάλλιο που θα κατακτήσουν, ενώ σε περίπτωση άπνοιας θα «κλειδώσουν» τη θέση που είχαν στην κατάταξη όταν τέλειωσαν οι ιστιοδρομείς, δηλαδή τη δεύτερη κι έτσι το ασημένιο θα είναι πια δικό τους.

Η ώρα της ελληνικής πάλης έφτασε και η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας σε ένα άθλημα που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσει για το καλύτερο στα 53 κιλά. Η Μαρία Πρεβολαράκη θα μπει στην παλαίστρα για να αντιμετωπίσει την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία στον γύρο των 16 και αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν).

Στο στίβο η μοναδική ελληνική συμμετοχή είναι αυτή του Νίκου Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ενώ η Εθνική ανδρών της υδατοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών:

Ιστιοπλοΐα
20:05 Μάντης/Καγιαλής – 470, medal race

Πάλη
16:20 Μαρία Πρεβολαράκη – 53κ., γύρος των 16

Στίβος
15:55 Νίκος Σκαρβέλης – σφαιροβολία, προκρ.

Υδατοσφαίριση
21:10 Ελλάδα-Ισπανία



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!