Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από βόμβα σε σακίδιο στο υπουργείο Εργασίας


Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην αστυνομία μετά το τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτήριο του υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε «στην Εφημερίδα των Συντακτών», λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο υπ. Εργασίας.

Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου και πραγματοποίησαν έρευνα στους εσωτερικούς χώρους του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο σακίδιο, που ήταν κρεμασμένο στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας,  βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο αγνωστος, τηλεφώνησε στη 1:20 ώρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως διακόπηκε η κυκλοφορία από την αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών εντοπίστηκε στην είσοδο σακίδιο που κρίθηκε ύποπτο για αυτό έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά από ελεγχόμενη έκρηξη στο σακίδιο οι άνδρες των ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι στο σακίδιο υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε – άγνωστο γιατί.

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο ενώ την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία από ό,τι έμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο.


imerisia

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!