Αυτές είναι οι γυναίκες που θυσίασε στον Σατανά η ομάδα των «Σατανιστών της Παλλήνης»


Την Μεγάλη Τετάρτη του 1993, η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, καμαριέρα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», κρατώντας μισό αρνί στα χέρια, δώρο του ξενοδοχείου προς τους εργαζόμενους περίμενε το λεωφορείο για το σπίτι της στα Μεσόγεια. Δεν επέστρεψε ποτέ. Την Μεγάλη Παρασκευή οι εφημερίδες είχαν την εξαφάνισή της, στην πρώτη σελίδα. Ο άντρας της και τα παιδιά της δεν την ξαναείδαν ποτέ. Όπως και οι γονείς της 14χρονης Θεοδώρας Συροπούλου, δε θα έβλεπαν την κόρη τους ποτέ ξανά, από τότε που έφυγε ένα βράδυ από το σπίτι λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 1992, για να ακολουθήσει τη φίλη της Δήμητρα Μαργέτη σε μια βραδινή βόλτα που για εκείνη ήταν χωρίς επιστροφή. Γιούργα και Συροπούλου ήταν τα θύματα των Σατανιστών της Παλλήνης.

Η 14χρονη Συροπούλου τους ακολούθησε εντυπωσιασμένη από τη λευκή μαγεία που της είπαν ότι ασκούσαν. Την οδήγησαν στη θέση Σέσι στο Κορωπί, την έγδυσαν και της έκλεψαν τα κοσμήματα, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας τη βίασε και μαζί με τον Δημητροκάλη περιέλουσαν το σώμα της με βενζίνη και το έκαψαν. Από τη φωτιά μάλιστα προκλήθηκε φωτιά στο δάσος του Υμηττού.

Η 28χρονη Γιούργα τους ακολούθησε από τη στάση του λεωφορείου στα Γλυκά Νερά, γιατί της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και της έδειξαν τις πλαστές ταυτότητες που είχαν. Ο Ασημάκης Κατσούλας και ο Μάνος Δημητροκάλης την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου της πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας της έλιωσε το κεφάλι με μία πέτρα για να μην μπορούν να την αναγνωρίσουν. Η φίλη τους Δήμητρα Μαργέτη που είχε πάρει μέρος στο πρώτο έγκλημα, δεν πήρε μέρος στο δεύτερο που ήξερε ότι θα κάνουν. «Ήξεραν ότι αν σκότωναν Μεγάλη Παρασκευή θα πάρουνε πιο πολύ δύναμη από τα πνεύματα», είπε αργότερα.

Οι δυο αδερφικοί φίλοι, Ασημάκης Κατσούλας 21 ετών και ο Εμμανουήλ Δημητροκάλλης 19 ετών συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 1993. Προφυλακίστηκαν μετά από δεκάωρη απολογία ως άτομα ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. Με τη σύλληψή τους όπως και της Δήμητρας Μαργέτη εξιχνιάστηκε μια από τις πιο φρικιαστικές εγκληματικές υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά. «με πλήρη συνείδηση για το τι έκαναν» έγραφε ο τύπος της εποχής.  Οι δυο φίλοι έκαναν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί προσπαθώντας να μυήσουν παράλληλα και άλλους συνομήλικούς τους. Όταν συνελήφθησαν ομολόγησαν τις πράξεις τους και προχώρησαν σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το τι έκαναν.

Οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν τη δικαστική διαδικασία στο Μικτό ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, είχαν μείνει εμβρόντητοι από την ψυχραιμία του εγκέφαλου της συμμορίας Ασημάκη Κατσούλα. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, ο Δημητροκάλης και η Μαργέτη τον υπέδειξαν ως αρχηγό, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι τους απειλούσε και ασκούσε πάνω τους μια σατανική επιρροή. Η Μαργέτη δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μας είχαν απειλήσει πως ότι κι αν πούμε θα μας σκοτώνανε μετά. Εσείς και ο κόσμος μπορεί να καταλάβει ότι εμείς πιεζόμασταν ψυχολογικά, δύο χρόνια;» Ο Δημητροκάλης, όπως υποστήριξε, αφού ομολόγησε τις πράξεις του, προσπάθησε να «σώσει» κάποιους νέους από τον Κατσούλα: «Ομολόγησα μόνος μου και έδωσα και άλλα παιδιά που ήταν μιλημένα, να μην ξανάρθουν σε επαφή με αυτόν τον τύπο. Εξυπηρετούσε τις ανωμαλίες του»….

Το προφίλ των σατανιστών

Ο Κατσούλας ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016, μετά από 23 χρόνια, επιστρέφει την κοινωνία.  Οι συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι είναι αμετανόητος. Και όπως ανέφερε και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», φέρεται ότι κατάφερε μαζί με συγκρατούμενό του να επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου με δυο αδερφές 11 και 12 ετών, από τις οποίες ζητούσαν να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματός τους, λέγοντας ότι είναι αστυνομικοί.

Ο Κατσούλας γόνος μέσης αστικής οικογένειας, διέμενε με την οικογένειά του στην Κάντζα.  Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, από το 1989 και μετά, όταν και είχε συμπληρώσει το 17 ο έτος της ηλικίας του, διέθετε ήδη ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση, ενώ διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος.

Χαρισματικός ομιλητής άτομο με αρχηγικές ιδιότητες, και αυταρχικό χαρακτήρα, όπως είχαν καταθέσει οι γονείς του από τα 18 του χρόνια ο χαρακτήρας του άρχισε να αλλάζει και αναλωνόταν συχνά σε ακραίες συμπεριφορές, γεγονός που απέδωσαν σε εφηβικές ανησυχίες. Ο Κατσούλας απομακρύνθηκε από την οικογένειά του, αποξενώθηκε και άρχισε να ασκεί την εξουσία του στους συγκατηγορούμένούς του Δημητροκάλη και Μαργέτη. Ο Δημητροκάλης είχε το προφίλ του ιδανικού έφηβου. Καλός μαθητής και συνεσταλμένο άτομο ακολουθούσε τον Κατσούλα. Η Τρίτη της παρέας Δήμητρα Μαργέτη παρά το χαμηλό επίπεδο μορφωσής της ήταν δημοφιλής στις παρέες λόγω εμφάνισης. Δούλευε σαν κομμώτρια.  Υπήρξε ερωμένη του Δημητροκάλη και στη συνέχεια του Κατσούλα.

Οι ποινές

Παρόλο που ο συνήγορός της την παρουσίασε σαν θύμα ψυχολογικού εξαναγκασμού από τον Κατσούλα, η Μαργέτη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών, αφού της αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικία, όπως επίσης για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου. Την 1η Ιουλίου του 1995, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καταδίκασε επίσης τον Ασημάκη Κατσούλα σε συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 12 ετών και 10 μηνών και τον Μάνο Δημητροκάλη σε συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 9 ετών και 10 μηνών για την κατά συναυτουργία τέλεση δύο ανθρωποκτονιών, καθώς επίσης για αντιποίηση δημόσιας εξουσίας, παράνομη κατακράτηση, αρπαγή ανηλίκου, καθύβριση του θρησκεύματος και σύσταση προς διάπραξη κακουργημάτων. Επιπλέον, ο Ασημάκης Κατσούλας καταδικάστηκε για βιασμό, ενώ ο Δημητροκάλης για απλή συνέργεια. Όλες οι αιτήσεις αναιρέσεως της πρωτοβάθμιας ποινής που είχαν καταθέσει οι Δημητροκάλης και Κατσούλας απορρίφθηκαν.

Αποφυλακίσεις

Η πρώτη που βγήκε από τη φυλακή ήταν η Δήμητρα Μαργέτη, η οποία με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφυλακίστηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2001. Οι δικαστές έκριναν ότι επέδειξε καλή διαγωγή κατά την κράτησή της και πως δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία.

Ο Μάνος Δημητροκάλης αποφυλακίστηκε το 2014, με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου και έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Το αίτημα της αποφυλάκισής του Κατσούλα εκκρεμούσε 10 μήνες και πληροφορίες αναφέρουν πως με το θέμα ασχολήθηκαν αρκετοί εισαγγελείς και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ στο έργο τους συνέδραμαν και πανεπιστημιακοί ερευνητές.

 

thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!