Χανιά: Ο άγνωστος αρραβώνας του Ασημάκη Κατσούλα


Νέες αποκαλύψεις για τον Ασημάκη Κατσούλα που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Ανάβει φωτιές και ξύνει εφιαλτικές μνήμες στους συγγενείς των θυμάτων η αποφυλάκιση του τελευταίου των ”σατανιστών της Παλλήνης”…

Ο Ασημάκης Κατσούλας, 45 ετών σήμερα, έζησε τη μισή ζωή του κρατούμενος. Από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Λάρισας, από εκεί στο Μαλανδρίνο και στη συνέχεια στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς. Ο νόμος ορίζει ότι οι καταδικασμένοι σε δύο φορές ισόβια και ποινή κάθειρξης 10 ετών μπορούν να αποφυλακιστούν υπό όρους με προϋποθέσεις εάν έχουν εκτίσει 22 χρόνια κάθειρξης. Ο Κατσούλας έκατσε επιπλέον δύο χρόνια στη φυλακή, αφού οι πρώτες αιτήσεις του δεν ευδοκίμησαν. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είπε «όχι» στην τελευταία αίτησή του και εκείνος προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών για νεότερη κρίση. Οι ανώτεροι δικαστές, έχοντας στα χέρια τους μια θετική πρόταση, καθώς και το γεγονός ότι δεν είχε παραβιάσει καμία από τις 32 άδειες που είχε λάβει, αποφάνθηκαν ότι μπορούν να του δείξουν τον δρόμο προς την ελευθερία.

Στο θετικό για τον κρατούμενο σκεπτικό τους έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν είχε εις βάρος του κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, όπως και ότι είχε δίπλα του υποστηρικτικό περιβάλλον: τους γονείς του, που όπως λένε πηγές των φυλακών, έχουν δώσει τη ζωή τους για να κρατηθεί όρθιος ο γιος τους. Επιπλέον, ο ώριμος πλέον άνδρας είχε στο ενεργητικό του περισσότερα από 5.000 μεροκάματα, απασχολούμενος σε πολλά πόστα μέσα στις φυλακές.

Από το ζαχαροπλαστείο και τις καλλιέργειες μέχρι την κτηνοτροφία. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, λέγεται ότι βρισκόταν σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ήταν στο μαντρί το οποίο βρίσκεται έξω από τις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ένα ακόμη στοιχείο φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά στο να πει το συμβούλιο «ναι» στην αποφυλάκισή του. Το γεγονός ότι ο κρατούμενος είναι μνηστευμένος και διατηρεί αυτήν τη σχέση για πολλά χρόνια.

Η ζωή του Κατσούλα δεν θα είναι εύκολη από εδώ και πέρα. Το βάρος που φέρνει το όνομά του, λόγω των εγκλημάτων που διέπραξε, δύσκολα αφήνεται πίσω. Οσοι τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι μπορεί να επανενταχθεί, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Αλλωστε η ελευθερία έπειτα από 23 χρόνια εγκλεισμού είναι δύσκολα διαχειρίσιμη για όλους τους κρατουμένους.

 

newsit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!