"Βουνό" τα προβλήματα από την επέλαση του χιονιά – Που χρειάζονται αλυσίδες


Συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση σε Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο. Ακόμα δεν έχει επανέλθει το ρεύμα στο νησί της Αλοννήσου ενώ δεν υπάρχει και πρόσβαση σε νερό λόγω του ότι το δίκτυο ύδρευσης δε λειτουργεί και οι αντλίες από τις δεξαμενές των σπιτιών δε λειτουργούν λόγω της διακοπής ρεύματος.

Εικάζεται ότι σε 1-2 ώρες θα διορθωθεί η βλάβη.

Χιόνια στη Λέσβο

Στα λευκά έχει ντυθεί η Λέσβος, όπου χιονίζει ακόμη και στην πόλη της Μυτιλήνης.
Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς.

Σφοδρή χιονόπτωση έχουμε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε Αγιάσο, Συκαμιά, Αμπελικό, Λεπετυμνο, Καριωνα Γέρας, Μολυβο, Καπη, Μεγαλωχορι, Άντισσα, Σκαλοχωρι, Αγια Παρασκευή, Κλειου, Αγρα, Μανταμαδο, Φιλια, Ασωματο, Μεσοτοπο, Αργενο, Παμφιλα, Σιγρι, Ερεσο, Ακρασι, Στυψη, Αμπελικο, Καλλονή, Μυτιλήνη, Σκοπελο, Παπαδο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στο οδικό δίκτυο σε Αγιάσο και Συκαμιά, στον δρόμο Αμπελικού-Μεγάλης Λίμνης καθώς και σε άλλα χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα εδώ και περισσότερο απο δύο ώρες.

Αττική: Που χρειάζονται αλυσίδες

Απαγορεύτηκε νωρίς σήμερα Σάββατο (07/01) από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Λίγο μετά τις 10:00 όμως όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θήβας, αποκαταστάθηκε.

Νωρίς το πρωί έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Φωτογραφίες από Σκόπελο


Διακοπές ρεύματος και κλειστοί δρόμοι, είναι οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας και στη Σκόπελο. Κλειστοί είναι οι δρόμοι προς Καλόγερο και άλλες ορεινές περιοχές.

protothema

Δίπλωσε νταλίκα στην ΕΟ Πατρών – Κορίνθου

Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, προκάλεσε η χιονόπτωση.

Προβλήματα στην Πατρών-Κορίνθου: «Δίπλωσε» νταλίκα – Αυτοκίνητα εξετράπησαν της πορείας τους – Media

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης, στην περιοχή Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κλειστή η γέφυρα του Ριο
Έκλεισε, για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Και τούτο διότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στο οδόστρωμα κομμάτια από παγωμένο χιόνι, που υπάρχει στα ψηλά σημεία της γέφυρας.

Όσον αφορά στο πότε θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αυτό εξαρτάται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, από τις καιρικές συνθήκες.

Στο μεταξύ, όσοι θέλουν να κινηθούν από την Αχαΐα προς την Αιτωλοακαρνανία και το αντίθετο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα φέρι μποτ του πορθμείου Ρίου Αντιρρίου, όπου τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά.

Eπειτα από πολλά χρόνια σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Πάτρας, χωρίς ωστόσο, να προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονες χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην ορεινή Ναυπακτία και σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε όλη την περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονίζει από χθες βράδυ κατά διαστήματα στη Φθιώτιδα και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Η ποσότητα του χιονιού δεν είναι μεγάλη, ωστόσο λόγω παγετού το στρώνει αμέσως και το παγώνει στους δρόμους με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αυτή την ώρα υπάρχει απαγορευτικό από την Τροχαία για τα φορτηγά στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, στην “Κάζα” στη Βοιωτία και στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού.

Στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες, όπως σε πολλούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας. Η σύσταση της τροχαίας είναι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην μετακινείστε, ενώ αν ταξιδέψετε να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε αλυσίδες.

«Η μάχη με το χιονιά συνεχίζεται…», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος.

 

lamiareport.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!