Kρήτη: Σήμερα η απολογία των τριών για το νέο αυτοσχέδιο ναρκωτικό


Για το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η απολογία των τριών που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχοντας στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα σκληρών ναρκωτικών, αλλά και ενός νέου που για πρώτη φορά συναντούν οι αρχές στην Ελλάδα.

Στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθούν ένας 39χρονος ιδιοκτήτης οβελιστηρίων, που δραστηριοποιείται στην πόλη του Ηρακλείου, ένας 47χρονος και ένας 40χρονος Αλβανός, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Να σημειωθεί πως σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμός κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ οι αρχές κατάφεραν να προβούν στη σύλληψή τους έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών για την παράνομη δραστηριότητα τους.

Το ναρκωτικό που σχεδίασαν

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το αυτοσχέδιο ναρκωτικό το οποίο βρέθηκε μαζί με την ηρωίνη και τις άλλες ναρκωτικές ουσίες σε χωράφι στην περιοχή των Καλεσσών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το εν λόγω ναρκωτικό δεν έχει εντοπιστεί στις πιάτσες ναρκωτικών, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δε συγκαταλέγεται στα ήδη γνωστά ναρκωτικά.

Το ναρκωτικό ενώ να είναι ηρωίνη σε μορφή σοκολάτας, τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν σαν ρευστή σκούρα κρυσταλλική ζάχαρη. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση, πρόκειται για ένα μείγμα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, ιδιαιτέρως ισχυρό.

Τι βρέθηκε στο χωράφι στα Καλέσα

759 γραμμάρια κοκαΐνης, 230 γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού περιέχον υψηλή περιεκτικότητα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, για τη σύνθεση του οποίου απεφάνθη η Μονάδα Τοξικολογίας του ΠΑΓΝΗ, 2 ζυγαριές ακριβείας, μικροποσότητα κάνναβης, 2 δοχεία με υπολείμματα κάνναβης, συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρι.

Έρευνες στα αυτοκίνητα και τα σπίτια

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων αλλά και το αυτοκίνητο του 40χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν: 171 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, 100 δολάρια Αμερικής, 6.100 λεκ Αλβανίας, 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών, συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών μαχαίρι

 

iefimerida

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!